joi, 13 mai 2010

Pareri, ganduri, intamplari...

Pe unde te doare???

Aici Particula!!! Pfai, ce nu-mi plac doctorii...
Sa zicem ca te duci la doctor...Ii spui unde te doare. Si se trezeste doctorul:"Te rog sa te intinzi... Dar pe unde te doare?" ... uau, si tu care credeai ca i-ai zis. In fine. Te intinde pe pat,iti zice ca nu ai nici o problema si sa porti sosete acasa.Te ridici, usurat ca intr-un final ai scapat,si afara astaeapta o imbulzeala de oameni sa intre in cabinet. Doctorul iti da o fisa de trimitere...Probabil e putin deplasat...ti-a spus ca nu ai nimic. Iesi din cabinet gata sa urli in gura mare la toata lumea sa se duca acasa si sa isi ia sosete ca daca ii prinde doctorul fara ...au incurcat-o...Da ii lasi sa vada si ei cum este gustul prostiei.Te duci in sala pe care ti-a indicat-o doctorul.Intri.Se trezeste si doctoru asta:"Ce te doare?"... si iti vine sa raspunzi ca te doare undeva de intrebarea asta dar...si de data asta,taci. Nu ai nimic...Du-te la radiografie! ...Pe cand sa incepi sa urli ceva de genul: "Fir-ar sa fie! Ma doare stomacu si atat!!!",doctorul iti indeasa in mana o hartiuta.Te duci ca fraieru' la radiografie si ala iti zice : "Te poti duce acasa, nu ai nimic". Wohoooooooooooo!!!!!! Ce tare nu? Ai consumat nu stiu cati bani pe taxi, dus-intors ca sa afli ca esti sanatos! Uau,ce prostie...
P.S: Ia exemplul meu: poarta sosete,si fa economie....

Taximetristu' sinucigas

Aici Particula, urasc taximetristii sinucigasi
Vineri... plec si eu
 acasa in sfarsit de la scoala. O tai spre statia de taxi si ma urc in primu' pe care il vad. Zic adresa. Porneste tipu' taximetru'. Incepe sa mearga cu viteza . Imi vine sa zic : "Incetineste idiotule,ne omori!!! ", dar tac. Coteste asta pe o strada,in viteza-normal, injura vreo doi bicilisti si cativa pietoni pe care era sa ii calce si intr-un final ... TALPA... merge asta cu 100 km pe ora... In sfarsit...vad strada mea... Opreste taximetristu' in fata blocului, eu ii intind banii,zambesc, spun un : "Multumesc, buna ziua"...fara sa ma asigur daca a auzit sau nu si ies. Aud din spatele meu :TU COPILA!!! NU STII SA SALUTI?!?. In fine, il ignor si am plecat.

Chelnerita nervoasa...

Aici Particula...nu-mi plac chelneritele cu nervi
In tabara.Ies eu si cu colegele de camera la un suc. Bantuim prin oras jumatate de ora, dupa care ne izbim de raspuns. In fata noastra un restauran ieftin de si-l permitea tot romanu'. Intram. Ne impartim si ne punem la mese. Vine chelenerita-fata trasa, cearcane... Ne ia biata femeie comanda in graba si intr-un final, vine si la mine...dupa vreo... mult, mult timp. Si incep : "Dar... ce contine pizza asta?" intrebare la care imi raspunde fara urma de iritare(cel putin nu era iritare in plus fata de cea cu care a venit)... In fine. Comand o pizza decenta, ieftina,mica, sa-mi ajunga numai mie. Dupa cam o jumatate de ora de asteptat vine chelenerita... uraaaaaaaaaaaaa!!! Imi pune plictisita pizza in fata si o sterge. Astealate cu mine la masa, mancau si ele ca doar... ce sa faca? Si ,la final ,terminam. Si asteptam.Pana cand, in difuzoare se aude o manea-de obicei nu aveam nimic impotriva, daca voia sa bage manele, sa le bage... le puteam ignora-dar de data asta era o manea de prost gust... foarte, foarte de prost gust. Si incepem noi sa zicem cu voce tare , de sa auda si chelnerita : "NOTA!!!". Vine asta, cu fata rosie, enervata la culme, avand in mana carnetelu cu nota de plata. Il tranteste pa masa. Punem noi banii,fiecare partea ei, cat despre ciubuc, numa daca a scapat cineva din greseala zece bani in carnetu' cu nota de plata... Se uita chelnerita in carnet, se uita  la noi, cu o privire de te baga in sperieti, si inchide carnetelul. Incepe sa stranga de pe masa. "Mergem?", intreaba una dintre noi nerabdatoare sa scape de locul asta... La care ma trezesc eu:"No, stati tu ca ploua afara..." Nu stiu ce s-a intamplat cu chelnerita, dar stiu doar ca a intrat pe o usa si nu s-a mai intors... :))
Anastasia Oltean,cls. a VI-a A