vineri, 3 iunie 2011

Guns N’ Roses


           Guns N’ Roses este o trupa hard rock americana , formata in anul 1985 la Los Angeles, California, cu un numar de vanzari de albume estimat la 90 de milioane in toata lumea.
Trupa, la inceput, a fost formata din chitaristii Tracii Guns si Izzy Stradlin, basistul Ole Beich, tobosarul Rob Gardner si bineinteles, vocalistul Axl Rose. Unii fiind inlocuiti la primul album „Appetite for Destruction” care a fost lansat in 1987: chitaristul Slash i-a luat locul lui Tracii Guns, bateristul Steven Adler in locul lui Rob Gardner si basistul Duff McKagan il inlocuieste pe Ole Beich care a cantat doar la un singur spectacol.        
Dupa ce Tom Zutaut de la A&R Geffen Records a vazut un concert a celor de la GN’R a incercat sa-i convinga sa semneze un contract oferindu-le un avans de $75.000.
Saul Hudson cunoscut dupa numele de scena Slash, s-a nascut pe data de 23 iulie 1965 in West Hampstead, Londra in Anglia. In 1983 da nastere trupei Road Crew impreuna cu prietenul sau foarte bun, prieten din copilarie Steven Adler. A dat un anunt in ziar ca trupa lor este in cautare de un basist si asa sa cunoscut cu basistul celebru in ziua de azi Duff MacKagan. Din pacate, trupa s-a desfiintat dupa o scurta vreme si toti au continuat sa cante in trupe mai mici. Slash se cunoaste cu Axl Rose si devin prieteni , Axl fiind deja un artist celebru. Dupa o perioada nu prea lunga, Slash si Adler au fost invitati sa cante impreuna cu Axl, Duff si Izzy Stradlinin in trupa Guns N’ Roses.                           
Hit-urile care au adus trupa in top , care sunt si azi foarte cunoscute sunt: Welcome to the Jungle, Sweet Child O’ Mine si Paradise City.
Dupa lansarea primului album Appetite for Destruction , cel mai de succes album , trupa GN’R a depasit celelalte trupe cunoscute cum ar fi AC/DC si Metallica , vanzand 28 de milioane de copii , 18 milioane in SUA.
Sweet Child O’Mine fost considerat Hit-ul numarul unu a celor de la GN’R. In 1993 Slash, Izzy , Duff  si Matt Sorum parasesc Guns N’ Roses, Axl fiind nevoit sa caute noi membri pentru trupa.

Bibliografie:

 Mick O’Shea ,Guns N’ Roses Encyclopaedia



Vadim Fantanari, cls. a VII-a A