vineri, 25 ianuarie 2013

"Lumina Math"- concurs la matematica


Concursul Naţional de Matematică “Lumina Math”, s-a bucurat de o numeroasă participare a elevilor în acest an. Cea de-a III-a ediţie la nivel judeţean şi a XIV-a la nivel de ţară s-a bucurat de participarea a 1000 de elevi, dintre care, 82 au fost premiaţi. Festivitatea de premiere a avut loc in 22 ianuarie 2013.

“Avem nevoie de aceşti copii”

Ştefan Someşan, inspector şcolar general a declarat că implicarea elevilor în concursuri reprezintă o primă etapă în a acumula cunoştinţe şi a accede spre performanţă. “Noi avem nevoie de aceşti copii buni la matematică. Faptul că noi am reuşit la această a II-a ediţie să avem peste 1000 de copii în concurs, este absolut minunat”, a precizat inspectorul şcolar. Concursul a pornit cu câteva sute de participanţi, în urmă cu trei ani şi, prin implicarea profesorilor, a conducerii unităţilor de învăţmânt şi, nu în ultimul rând, a elevilor, acesta se bucură de o participare numeroasă.
“Acest lucru este deosebit de important deoarece copiii prezenţi aici îşi completează portofoliul cu aceste premii. Eu îi felicit, le mulţumesc părinţilor pentru că au fost alături de cei mici, dar şi cadrelor didactice, care, cu dăruire şi pricepere, s-au aplecat în organizarea şi derularea acestui concurs”, a adăugat Ştefan Someşan.

“Regina ştiinţelor nu moare!”

“Matematica, regina ştiinţelor, nu moare! Îi felicit pe cei mici, dornici de performanţă! Pepiniera de matematicieni a judeţului nostru încă există. Le mulţumesc colegilor şi nu ştiu dacă am asistat la o festivitate de premiere cu 82 de premianţi. Îmi doresc ca în anul următor sala aceasta să fie plină”, a declarat Vasile Gînţa, inspector şcolar pentru matematică – informatică. Acesta a mulţumit tuturor profesorilor, invitându-i pe elevi să participe la concursul “Cangurul”. Toţi elevii de pe locurile I, II, III şi menţiune au primit diplome, cei aflaţi pe locurile I au primit câte 100 de lei, fiecare, cei de pe locurile II, 75 de lei, iar cei de pe locurile III, 50 de lei şi s-au acordat şi diplome de participare într-o tabără naţională.
Cei care s-au clasat pe locurile I, clasele a II-a, sunt: Omar El-Sawy, de la Gimnaziul de Stat “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureş, Timea Moga, de la Şcoala Generală Nr. 2. Premiul I pentru clasele a III-a a fost obţinut de Irinel Szobo, de la Gimnaziul “Liviu Rebreanu”, Diana Găbureac, de la Gimanziul “Europa”, Kara Sandru, de la Gimnaziul de Stat “Tudor Vladimirescu”, Mihnea Gorea, Gimnaziul “Liviu Rebreanu”, Adelina Puşcaş, Gimnaziul “Liviu Rebreanu”, Raul Frandeş, Gimnaziul “Augustin Maior”, Şerban Precup, Gimnaziul “Augustin Maior”, Andrei Avram, Gimnaziul “Europa”, Gyozo Albert, Gimnaziul “Liviu Rebreanu” şi Alexandru Fodor, Gimnaziul “Liviu Rebreanu”. Pe locul I, la clasele au IV-a, s-au situat elevii: Alexandru Vunvulea, de la Gimnaziul de Stat “Tudor Vladimirescu”, Paula Hintea, de la Gimnaziul de Stat “Mihai Viteazul”, Raluca Ciuchina – Szabo, de la Gimnaziul “Dacia”, Claudiu Loghin, de la Şcoala Generală Nr. 2, Sebastian Şerban, Şcoala Generală Nr. 2. La clasele a VI-a, elevul Paul Peţan, de la Colegiul Naţional “Al. Papiu Ilarian” s-a situat pe locul I iar la clasa a VIII-a, aceeaşi poziţie a fost ocupată de Alex Buna Mărginean, de la Gimnaziul de Stat “Tudor Vladimirescu”.
Material preluat din cotidianul online "Zi de Zi"