joi, 9 aprilie 2015

A doua zi a săptămânii ,,Şcoala altfel- Să ştii mai multe, să fii mai bun!’’- clasa a IV a A

A doua zi a săptămânii ,,Şcoala altfel- Să ştii mai multe, să fii mai bun!’’a debutat  cu evaluarea gratuită „comunicare.ortografie.ro“, la care au participat 9 elevi.
Prin a doua activitate am marcat Ziua Mondială a Sănătății, care în acest an a fost închinată siguranței alimentare. Pe baza unui video-clip am purtat discuții despre acest aspect deosebit de important.
Am mâncat câte un măr cu gândul la sănătatea noastră și a omenirii.
Am avut ca invitată pe d-na asistentă Dana Anton care a prezentat separat pentru fete, apoi pentru băieți câteva aspecte legate de modificările suferite de organismul lor odată cu trecerea de copilărie și intrarea în pubertate.
Cu fetele am reușit să facem testul siguranței alimentare și creații literare cu această tematică.
Altă invitată a fost d-na psiholog Laura Filip care a vorbit despre corpul nostru ca un tot, despre fiecare organ și despre faptul că toate sunt la fel de importante și trebuie îngrijite corespunzător, că nimic nu este rușinos, dar că în societate ne acoperim corpul potrivit anotimpului, evenimentului, activității. S-a mai subliniat faptul că fiecare lucru trebuie făcut  atunci când avem suficiente informații și suntem pregătiți să facem față problemelor ivite. Să respecte avertismentele de tipul este ,,interzis copiilor sub… ani” pentru a nu fi afectați mai târziu. Activitatea s-a bazat pe jocuri ,,Dacă ar fi să fiu o legumă sau un fruct, aș fi …”; ,,Familia și prietenii”, povestiri, discuții.

                                                                   


                                                             Consemnat,


Prof. înv. primar:  Zita-Kamelia Rusu