luni, 13 aprilie 2015

Scoala Altfel- clasa a IV a A- ziua a treia si a patra


A treia zi a săptămânii ,,Şcoala altfel- Să ştii mai multe, să fii mai bun!’’a debutat  cu vizionarea spectacolului,, La  fântâna dorului”, spectacol susținut de Ansamblul,, Mureșul”. Spectacolul a fost o reală și autentică lecție de muzică, de păstrare și transmitere a tradiției prin cântec și joc.
Ne-am lăsat furați de frumusețea costumelor, a cântecelor și jocurilor, a artiștilor. Am cântat și jucat împreună cu ei , căci voia bună, veselia sunt molipsitoare.
Am aplaudat îndelung fiecare evoluție, fiecare număr prezentat fiind o demonstație de profesionalism și virtuozitate. Ne-a încântat cu vocea ei tânără, dar puternică, mai micuța noastră colegă/ elevă Teodora Țogoran.
La sfârșitul spectacolului am avut plăcuta surpriză de a primi urări specifice sărbătorilor pascale din partea directorului Ansamblului,, Mureșul”, d-l Barabas, a directorului adjunct d-l Țogoran și partea d-lui Ciprian Dobre, Președintele Consiliului Județean Mureș.

Am petrecut momente plăcute fiind încântați de tot ce am văzut, auzit și învățat.
Reîntorși la școală am continuat ziua în mod creative, cu realizarea unor costume naționale prin decorarea lor cu diferite modele. Am obținut astfel propria noastră expoziție de costume populare ,,copia” în miniatură a celei vizitate la sediul Ansamblului,, Mureșul”.

Din lipsă de timp nu am mai reușit să învățăm cântecul popular propus, dar o vom face în ora de muzică.

A patra zi a săptămânii ,,Şcoala altfel- Să ştii mai multe, să fii mai bun!’’ a fost  ziua ,,Atelierului de creație”.
Am realizat ,,Oul hazliu” un decor potrivit sărbătorilor pascale, lucrare care poate înveseli un spațiu al camerei sau locuinței noastre.
Tot în această zi am pregătit plasele ecologice cu mesaje sugestive pornite din inimile curate și iubitoare de copii. Elevii au avut ocazia să înveţe lucruri noi, să-şi cultive răbdarea şi să-şi dezvolte îndemânarea.
Voia bună, sentimentul lucrului bine făcut au fost alături de noi aducându-ne mulțumirea și împlinirea. 

                                                                                                                  Consemnat,

Prof. înv. primar:  Zita-Kamelia Rusu