miercuri, 22 aprilie 2015

Ziua Pamantului: 22 aprilie


Ziua Pământului, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este un omagiu adus planetei noastre, reamintindu-ne că avem o singură planetă şi că trebuie să o protejăm. Și elevii clasei a IV-a A au desfășurat diferite activități ( colectare de PET-uri, hârtie, baterii, confecționarea de plase din pânză cu mesaje pro-natură) care au ca rol conştientizarea faptului că trebuie să protejăm Pământul pentru a avea un viitor mai curat şi mai verde.

Alături de toți elevii școlii noastre am transformat această zi, Ziua Pământului, într-o manifestare de amploare care a constat într-un marș până în centrul orașului și oferirea de plase  ecologice de pânză în schimbul plaselor din material plastic , trecătorilor . Reacțiile acestora au fost variate de la indiferență, evitare și refuz categoric până la acceptarea schimbului, încurajare și lăudarea inițiativei.

Încrezători, politicoși, respectuoși, veseli și convingători nu ne-am lăsat până nu am reușit să schimbăm toate plasele noastre. Misiunea astfel îndeplinită ne-a adus mulțumire în suflete și convingerea că micul nostru gest  în timp va avea un mare impact în relația armonioasă, prietenoasă a omului cu mediul înconjurător.
Să nu uităm că:
,,În fiecare zi este Ziua Pământului."
Anonim
,,Mediul înconjurător este locul unde ne întâlnim cu toții, unde avem cu toții un interes comun. Este singurul lucru pe care îl împărțim cu toții."
Lady Bird Johnson
,,Nu moștenim Pământul de la străbunii noștri, ci îl împrumutăm pentru copiii noștri."
Proverb al indienilor nativi americani
                                                       Consemnat,
Prof. înv. primar:  Zita-Kamelia Rusu