sâmbătă, 29 martie 2025

Mediawise- învățare cu instrumente digitale

 Click aici

Profesorii Mediawise au marcat Ziua Internațională a Învățării Digitale prin predarea la clasă a activităților de educație media și cultură digitală dezvoltate de către aceștia sau de către formatorii Mediawise în programul de dezvoltare profesională în educație media, Mediawise Teacher. 

Elevii au descoperit cum îi ajută media digitale în învățare, în timp ce profesorii au descoperit practici eficiente, care pot fi implementate pentru a sprijini elevii în procesele de învățare. În alte școli, elevii și profesorii au marcat Ziua Internațională a Învățării Digitale prin descoperirea platformei digitale Changing Democracies.

19 martie a fost un prilej de promovare a beneficiilor învățării digitale, dar și de dezbatere critică a avantajelor și dezavantajelor acestui tip de predare-învățare pentru elevi. A fost o bună ocazie pentru Mediawise Society să promoveze resursele digitale educaționale puse la dispoziția profesorilor Mediawise Teacher. Ziua Internațională a învățării digitale a fost sărbătorită în 7 instituții de învățământ cu ajutorul cadrelor didactice, care au ales să organizeze câte o activitate de educație media digitală coordonată de echipa noastră.

Sub îndrumarea profesoarelor Daniela Luca, Adriana Șurcă, Hermina Udrescu, Anamaria Neli Morie, Mihaela Mihu, Alina Tomi Satmar, Kupan Edith și Cristina Enescu, elevii a 8 clase de la toate nivelurile de învățământ au parcurs exerciții la finele cărora au reușit să-și dezvolte competențele necesare pentru a naviga cu succes în era digitală. Atât elevii, cât și profesorii au descoperit că învățarea digitală favorizează responsabilizarea prin:

  • Experiențe de învățare personalizate – Elevii pot explora subiecte de interes. Își pot stabili propriile obiective de învățare și pot primi resurse care se aliniază la nevoile și preferințele lor specifice;
  • Flexibilitate și accesibilitate –  Învățarea digitală oferă flexibilitate în ceea ce privește timpul, locul și ritmul. Elevii pot accesa conținutul și resursele educaționale după bunul lor plac, ceea ce le permite să-și integreze învățarea în programul lor; 
  • Accesul la diverse resurse de învățare: Învățarea digitală oferă acces la o gamă largă de resurse educaționale din întreaga lume. Elevii pot explora conținut multimedia, simulări interactive, experiențe de realitate virtuală și biblioteci online, extinzându-și cunoștințele dincolo de materialele tradiționale din clasă; 
  • Oportunități de colaborare și de învățare între colegi: Elevii se pot angaja în discuții online, se pot alătura proiectelor de grup virtuale și pot participa la activități de colaborare cu colegi din locații și medii diferite;
  • Feedback imediat și autoevaluare: Învățarea digitală permite feedback imediat la evaluări și activități. Elevii pot primi feedback instantaneu la teste, sarcini și exerciții practice, ceea ce le permite să identifice zonele de îmbunătățire și să facă ajustări în timp util; 
  • Promovarea unei mentalități de învățare pe tot parcursul vieții: Prin intermediul învățării digitale, indivizii pot dobândi noi cunoștințe, abilități și competențe pe tot parcursul vieții lor. Aceștia pot accesa cursuri online, webinarii și resurse pentru a fi la curent cu cele mai recente evoluții din domeniul lor de interes și pentru a se adapta la o lume în schimbare rapidă.

Înscrieri pentru clasele pregătitoare

 


Stimați părinți,

Vă informăm că începând de luni, 31 martie 2025, deschidem înscrierile pentru clasele pregătitoare la secretariatul Școlii Gimnaziale „Dr. Bernády György” conform programului stabilit:

Luni - Joi: 08:00 - 18:00

Vineri: 08:00 - 17:00

Vă așteptăm cu drag să facem împreună acest prim pas în călătoria educațională a copilului dumneavoastră!

Etapa județeană a campionatului de fotbal între școlile generale, organizată pentru echipele de băieți U-12 și U-14






 Sub egida Inspectoratului Școlar Județean Mureș și a Școlii Generale Dr. Bernády György, a avut loc etapa județeană a campionatului de fotbal între școlile generale, organizată pentru echipele de băieți U-12 și U-14, desfășurată la Compleul Weekend.


„Prin astfel de evenimente sportive putem transforma pasiunea pentru sport într-o educație pentru succese și performanță !”  Varo Gyula


Organizatori: Vita-Enescu Krisztina, Varo Gyula și Luka Levente László, profesori de educație fizică


Felicitări atât organizatorilor, cât și participanților!

marți, 25 martie 2025

Ne mândrim cu ele!

 Elevele din clasa a IV-a A : Alexandru Teodora,Cârstea Milena și Crasovan Sofia  au participat la concursul de dans Transilvania Dance Competition unde au obținut: Alexandru Teodora locul 2 la duo contemporan,  Crasovan Sofia locul  1 la balet.

Alexandru Teodora și Cârstea Milena a obținut locul 1 cu grupa la dans contemporan. 

Eleva Radu Sara locul 1 la dans Open.

Felicitări!



joi, 20 martie 2025

Concursul „STOP Bullying-ului”

    Concursul „STOP Bullying-ului” este parte integrantă a proiectului educațional „Spune NU intimidării”, inițiat și organizat de către CJRAE Cluj și se axează pe fenomenul bullying (intimidare), întâlnit frecvent atât în mediul şcolar, cât şi în alte contexte sociale. În vederea formării atitudinilor şi deprinderilor de comportament de prevenire şi combatere a violenţei în şcoli şi a comportamentelor de intimidare (bullying), elevii se vor exprima creativ, individual  utilizând mijloace și  prelucrări media/prelucrări de imagini. Elevii scolii noastre s-au filmat și și-au manifestat dorința de a avea o viata frumoasă și liniștită, plină de prietenie și bună dispoziție. 

Scopul concursului: Creşterea nivelului de conştientizare a existenţei fenomentului de bullying în rândul populaţiei (elevi, părinţi, cadre didactice, comunitate), dezvoltarea competenţelor de cooperare şi relaţionare interpersonală în rândul elevilor.

Ziua internațională a fericirii este sărbătorită în fiecare an la data de 20 martie. Aceasta a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) pe 28 iunie 2012 și le oferă oamenilor din întreaga lume ocazia perfectă să conștientizeze importanța fericirii în viața lor. Cu ocazia acestei zile trimitem și noi un mesaj către toți cetățenii orașului și nu numai :

Fiecare persoană își poate găsi propria modalitate de a sărbători această zi, însă iată câteva sugestii care îți pot aduce un plus de fericire și bunăstare:

1. Exprimă Recunoștință

Fă o listă cu lucrurile pentru care ești recunoscător.

Trimite un mesaj de apreciere unei persoane dragi.

2. Petrece Timp cu Cei Dragi

Organizează o întâlnire cu familia sau prietenii.

Redescoperă bucuria conversațiilor sincere și autentice.

3. Fă un Act de Bunătate

Donează pentru o cauză socială.

Oferă ajutor cuiva care are nevoie de sprijin.






miercuri, 19 martie 2025

Minihandbal- etapa județeană


În data de 19.03.2025 s-a desfășurat etapa județeană de minihandbal, organizată în cadrul programului „Campioni în școală” unde echipa școlii noastre a obținut locul IV (mențiune).

Componența echipei: Gherendi Ana (III.A), Harapașcu Denis Gabriel (III.A), Muică Rareș Ștefan (III.B), Moldovan Ianis (IV.A), Logigan Andrei (IV.A), Nagy Alíz Nikolett (IV.D), Kun László (IV.D), Papp Zalán (IV.C), Sajó Benjámin (IV.C).

Felicitări!

Profesori: Milășan Marius, Luka László

Performanțe la etapele județene ale olimpiadelor de limba și literatura română

 

Elevii Școlii Gimnaziale „Dr. Bernády György” au demonstrat, încă o dată, talentul, perseverența și pasiunea pentru limba și literatura română, obținând rezultate deosebite la etapele județene ale olimpiadelor ce s-au desfășurat în acest an școlar: Olimpiada „Lectura ca Abilitate de Viață” (OLAV), Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română (OLLR) și a Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora (OLLR-secțiunea A).

Felicitări tuturor  participanților și laureaților pentru efortul depus și pentru seriozitatea de care au dat dovadă! De asemenea, apreciem sprijinul profesorilor îndrumători și al părinților, care au fost alături de elevi în această frumoasă călătorie spre excelență.

Rezultatele obținute:

  • Sárossy  Anna (clasa a VI-a) – Premiul I OLLR-secțiunea A și calificare la ETAPA NAȚIONALĂ (profesor îndrumător: Diaconu Mariana-Cătălina)
  • Mureșan  Sofia-Maria (clasa a V-a) – Mențiune OLLR (profesor îndrumător: Diaconu Mariana-Cătălina)
  • Ungureanu  Viktor-David (clasa a V-a) – Mențiune OLLR-secțiunea A (profesor îndrumător: Pui Laura-Alexandra)
  • Muică Adelina-Maria (clasa a VI-a) - Mențiune OLAV (profesor îndrumător: Sabău Maria-Liliana)
  • Maftei Siluana-Maria (clasa a VI-a) - Mențiune OLAV (profesor îndrumător: Sabău Maria-Liliana)
  • Năsăudean Sara (clasa a VI-a) - Mențiune OLAV (profesor îndrumător: Sabău Maria-Liliana)
  • Georgescu Arthur (clasa a VI-a) – Mențiune OLLR-secțiunea A (profesor îndrumător: Diaconu Mariana-Cătălina)
  • Vântu  Vera (clasa a VII-a) – Mențiune OLLR (profesor îndrumător: Pui Laura-Alexandra)
  • Rațiu Ana-Maria (clasa a VIII-a) - Mențiune OLAV (profesor îndrumător: Pui Laura-Alexandra)

Suntem mândri de voi și vă dorim mult succes în continuare! Continuați să învățați cu pasiune și să vă urmați visurile!

 

duminică, 16 martie 2025

Simulare EN 2025

 CLICK AICI

Postarea publicată de Inspectoratul Școlar Județean Mureș


Ar putea fi o imagine cu text care spune „simulare evaluare națională 2025 Succes tuturor! MINISTERUL MINISTERULEDUCATIEI EDUKCATIEL SICERCETARI SICERCE ETARI ARIL edu.ro ro”
🗓️ Mâine, 17 martie, începe simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a 2025.
Câteva informații utile:
⏰ Probele încep la ora 9:00.
⏰ Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
⏰Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
💻 Lucrările vor fi evaluate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată.
Important:
📎Rezultatele obținute la simulare se comunică individual, nu prin afișare.
Ele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, pentru adoptarea unor măsuri care au scopul de a îmbunătăți performanțele școlare, în perspectiva examenelor din vara acestui an.
📎Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. În situația în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.