joi, 5 decembrie 2019

Parteneriat: Școala Gimnazială Dr. Bernády György - HWPL Coreea

Astăzi a fost semnat parteneriatul între școala noastră și HWPL (Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light) din Coreea. 

Clasa pilot la care s-a ținut prima lecție a fost clasa a7-a A. Elevii au aflat elemente interesante care fac parte din traditiile diferitelor țări, au conștientizat importanța toleranței și a respectării credințelor celor din jur, au participat la un joc didactic de tipul "adevărat -fals", au emis păreri legate de pace, însemnătatea ei pentru omenire, au primit o primă lecție de educație pentru pace. Lecția a fost susținută de domnul William Nam, director HWPL, care a știut cum să capteze interesul copiilor, a creat o atmosferă senină,  a premiat elevii care au oferit răspunsuri corecte și i-a motivat pe toți să participe la activități. Temele atinse au fost de actualitate, iar elevii au fost încântați si entuziasmați să afle lucruri nestiute de noi din cultura si civilizația Coreei și nu numai.
Proiectul se deruleaza pe parcursul a doi ani școlari,  urmând ca elevii să mai participe la 11 lecții propuse de HWPL și susținute de prof. Diana Pitea.