sâmbătă, 16 iunie 2012

Alte trei premii pentru trupa de teatru “Amorezii”

Trupa de teatru “Amorezii” de la Şcoala Generală nr. 2 din Târgu-Mureş, a participat, aşa cum a promis, la “Alter Ego”, un Festival naţional de teatru pentru elevi, desfăşurat la Turda, judeţul Cluj.
Festivalul naţional de teatru pentru elevi “Alter Ego” se desfăşoară anual la Turda din anul 2003, deci anul acesta a fost o ediţie jubiliară, a X-a. Festivalul s-a desfăşurat în regim de concurs şi s-a adresat trupelor de teatru formate exclusiv din elevi de la şcoli generale, clasele V-VIII şi licee sau grupuri şcolare”, a declarat Mihaela Belean, profesor fondator al trupei.
În cadrul concursului, trupele de şcoală generală şi cele de liceu au concurat în secţiuni şi zile separate, fiecare secţiune avand clasament şi premii proprii. Pentru preselecţie fiecare trupă a trimis înregistrarea piesei propuse pentru concurs iar din 14 trupe au fost alese 6, printre care s-a regăsit şi trupa mureşeană „Amorezii”, cu piesa “Mă-nsor la Padova”.


Premiaţi, din nou
Coordonatorii trupei sunt profesor Mihaela Belean şi actorul Rareş Budileanu iar în componenţa trupei intră elevii: Michelle Barella, Rareş Moldovan, Alex Turdean, Sebastian Cotfas, Dragoş Lazăr, Andrei Lazăr, Larisa Dobrin, Cosmin Pop, Ovidiu Sonea.

În cadrul concursului turdean, „Amorezii” au fost recompensaţi cu premiul I pentru interpretare masculină prin elevul Alex Turdean, premiul III, pentru interpretare masculină prin Ovidiu Sonea iar la secţiunea cel mai bun spectacol a obtinut premiul II.

Articol preluat din cotidianul "Zi de Zi"