marți, 21 ianuarie 2014

Concursul de recitare „Dor de Eminescu”


   Vineri, 17 ianuarie 2014, în Cabinetul de limba şi literatura română al şcolii, a avut loc       a XIV-a ediţie a Concursului de interpretare artistică „Dor de Eminescu”, competiţie desfăşurată la nivelul claselor a VII-a. Elevii au fost îndrumaţi de doamnele profesoare de limba şi literatura română Liliana Sabău şi Mariana Diaconu.
   Într-o atmosferă plină de emoţie, elevii au recitat din versurile lui Mihai Eminescu, încântând publicul numeros, alcătuit din profesori şi colegi.
   Participanţii au fost introduşi în atmosfera liricii eminesciene de membrii Cenaclului literar „Amadeus” de la Palatul Copiilor, coordonaţi de doamna profesoară Codruţa Baciuţ, cea care, de altfel, este şi iniţiatoarea concursului. Aceştia au fost acompaniaţi la chitară de eleva Justiniana Hancu, din clasa a VIII-a.
   De asemenea, corul şcolii, sub bagheta domnişoarei profesoare Katalin Kovacs, a interpretat un colaj de cântece, pe versuri eminesciene.
   Recitările pline de emoţie, participarea numeroasă, precum şi calitatea interpretării au făcut sarcina juriului foarte dificilă.
   Componenţa juriului a fost următoarea: preşedinte- Codruţa Băciuţ, profesor limba şi literatura română, membri- Eva Balas, director adjunct,  Victoria Oltean-bibliotecar, Krisztina Enescu-profesor educaţie fizică şi sport, Justiniana Hancu-câştigătoarea ediţiei a XIII-a a Concursului de recitare „Dor de Eminescu”.  
   Toţi elevii care au recitat au primit diplome de participare, iar cei care s-au remarcat au fost răsplătiţi cu premii, constând în cărţi şi diplome. Clasamentul final a arătat astfel:

Marele Premiu
Matei Mădălina, clasa a VII-a B
Premiul I
 Ionescu Flavia, clasa a VII-a A
Premiul al II-lea
Molnar Tunde, clasa a VII-a C
Pop Alex, clasa a VII-a B
Premiul al III-lea
Simon Denisa, clasa a VII-a A
Neagoie Rebeca, clasa a VII-a A
Menţiuni:
Debreczeni Boglarka, clasa a VII-a C
Moica Briana, clasa a VII-a B
Chirteş Silviu, clasa a VII-a B
Premiul de popularitate
Szekely Ferenc, clasa a VII-a C

Îi felicităm pe toţi concurenţii şi îi aşteptăm să participe cu acelaşi interes la competiţiile viitoare!
A consemnat,

prof. Mariana Diaconu