sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Prevenția traficului de persoane

Traficul de persoane este un fenomen care tinde să ia amploare, tot mai mulți tineri devenind victime ale acestui fenomen, prin luarea deciziei de a pleca în străinătate în căutarea unui loc de muncă bine plătit, sau a unui partener de viață cunoscut prin internet, însă, odată ajunși acolo sunt sechestrați, amenințați, abuzați, transformați în sclavi ai traficanților de carne vie.
Centrul regional Târgu Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane derulează permanent activități cu caracter preventiv, dat fiind faptul că elevii continuă să rămână vulnerabili la toate tipurile de exploatare, fiind necesară o informare permanentă a acestora asupra modalităților de racolare folosite de către traficanți.
În calitate de profesor consilier școlar la Gimnaziul "Dr. Bernady Gyorgy" am răspuns acestei inițiative, realizând împreună cu elevii claselor a VIII-a A, a VIII-a B și a VII-a A activități de prevenție. Am discutat despre etapele traficului de persoane, am vizionat cinci filmulețe oferite de către Centrul regional. Elevii au realizat desene pe această temă și mesaje împotriva traficului de persoane.
Informațiile oferite au fost binevenite pentru elevi.

prof. consilier școlar,
    Luminita Iosif,
psiholog școlar, clinician și psihoterapeut