marți, 18 decembrie 2012

Concurs International de dans "Carpathian Star" la Bucuresti- Clubul de Dans al scolii, "Together", condus de prof. Krisztina Enescu

De la stanga la dreapta: Roly, Ariana, Loredana, Bianca, Lusi, Larisa, Diana, Claudiu
Click here for more graphics and gifs!
Felicitari!!!!!


Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică pentru Copii şi Tineret „STEAUA CARPAŢILOR” s-a consumat după ce 150 de interpreţi şi grupuri din mai multe ţări ale Europei şi-au jucat live cartea în faţa unui public numeros şi entuziast.
Organizatorii, Asociaţia Culturală Steaua Carpaţilor, Novotel Bucureşti, Editura Educaţională CD PRESS în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România au reuşit să creeze un program artistic competitiv, aceasta fiind, de altfel, şi raţiunea de la care au pornit la realizarea festivalului.
Bucuria şi surpriza au fost cu atât mai mari şi mai plăcute cu cât am constatat foarte multe elemente noi şi de o mai bună calitate în organizare, desfăşurare, tehnică şi mediatizare, datorate Centrului Cultural al Ministerului Administratiei şi Internelor, gazda de anul acesta a festivalului.
“Tot mai multe talente reale se desprind „din pluton” şi îşi asumă un destin artistic propriu” este de părere Costin Diaconescu, directorul festivalului. “Scopul acestui festival nu este doar acela de a-i premia pe cei mai talentaţi copii, ci şi de a crea un mediu favorabil schimbului de experienţă şi de a stabili relaţii de prietenie”.
“Înzestrati din plin cu fantezie şi talent, interpreţii şi-au căutat, individual sau în grup liniştea şi neastâmpărul, dragostea şi deziluziile, măiestria şi nepriceperea. Cu subtilităţi şi freamăt, cu metaforă şi tresărire” afirma Tolgu Gurdil din Turcia, membru al juriului.
Clasamentul final cuprinde nume venind din multe ţări ale Europei.
O revelaţie au fost anul acesta Angelica Pace din Malta şi Denisa Balu din Alba Iulia, două tinere artiste care cred în ceea ce cântă şi, poate, cântă despre ceea ce cred. Am remarcat şi aplaudat evoluţia excelentă a Nicoletei Cotorobai din Republica Moldova. Pentru rostirea melodică a poeziei, pentru eleganţa, căldura şi sensibilitatea sa.
Din România s-au detaşat în festival Elena Petcu, Raluca Rusu, Catinca Popa, Adrian Ivan precum şi interpreţii Miruna Bianu şi Alexandru Şipoş, ocupanţi ai locurilor I, la secţiunile concursului: „Solişti” (muzica pop) Grupuri” (duet, trio, cvartet), Muzica populară vocală şi „Dansuri” .
Favoriţii juriului internaţional de specialitate (preşedinte – cunoscutul compozitor Mihai Vanica) se numesc, la grupuri, Trio portative, Steluţe Dunărene, Adagio Boys, Together şi Magic grup. A fost un privilegiu să-i ascultăm.
“Un astfel de festival crează o atmosferă unică. Iar la Bucureşti,
locul, atmosfera şi oamenii sunt deosebiţi”, afirma doamna Endla Murd din Estonia, membră a juriului.
“Succesul de care se bucură an de an Festivalul Internaţional de Muzică pentru Copii şi Tineret „STEAUA CARPAŢILOR” întrece orice aşteptare”, completează un alt specialist din juriu: Kaya, din Malta. “De ani buni, el înseamnă trei zile de spectacol cu săli pline, flori şI aplauze”.
Cu ajutorul unor sponsori generoşi, cu pasiune şi dăruire, Festivalul Internaţional “Steaua Carpaţilor” al cărui partener media este, din acest an, şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, rămâne un prilej pentru spectatori să cunoască viitoarele mari nume ale muzicii tinere româneşti şi din Europa.
                                                                                                                                BENONE NEAGOE
Membru UZPR – Bucureşti

Concursul a oferit ocazia unei frumoase excursii de 3 zile: 13, 14, 15 decembrie, cu vizitarea Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Arenei Nationale si a Palatului Parlamentului.


Pagini de jurnal
      Un grup de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 şi-au însoţit colegii participanţi la Festivalul Internaţional pentru Copii şi Tineri “Steaua Carpaţilor”, cel mai mare festival pentru tineret din România, desfăşurat în perioada 10 – 15 decembrie la Bucureşti. Aflat la cea de-a patra ediţie, festivalul a atras în concurs  interpreţi de muzică pop, solişti de muzică populară pe categorii de vârstă şi grupuri de dansatori din peste 6 ţări, iar juriul a fost alcătuit din compozitori şi solişti din fiecare ţară participantă la competiţie, iar preşedintele juriului, compozitorul  Mihai Vanica. Directorul festivalului a fost dl. Costin Diaconescu.
  Grupul “ Together”, compus din 8 membri (Moldovan Bianca şi Pop Diana, cls.a VIII-a A, Ianoş Loredana şi Fodor Claudiu, cls.a VIII-a B, Dobrin Larisa, Reghian Ariana, Pintican Larisa şi Ioan Roland, cls.a VII-a A) avut o evoluţie scenică magnifică, fiind aplaudaţi continuu pe toată durata dansului şi susţinuţi de colegii lor prezenţi în sală. Ei au fost coordonaţi de prof. de ed. fizică Krisztina Enescu. Machiajul fetelor grupului a fost realizat de Corina Toma, absolventă a cursurilor “Make-up”, ale Şcolii Internaţionale de Cosmetică “Christine Valmy” din Bucureşti, care a fost eleva şcolii noastre.
 Grupul nostru de dansatori a fost recompensat  de catre juriu cu Diplomă de participare şi cu o menţiune .A primit şi un Premiu Special oferit de Tolga Gurdil, din Turcia, membru al juriului, însoţit de invitaţia la Festivalul “Shining Star”,al cărui organizator este, care se va desfăşura în perioada august- septembrie, în Turcia.
        Organizatorii festivalului au fost Asociaţia Culturală “Steaua Carpaţilor”, Novotel Bucureşti, Editura Educaţională CD Press, în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România care au reuşit să realizeze un program artistic competitiv, iar unul din scopurile festivalului a fost acela “ de a crea un mediu favorabil  schimbului de experienţă şi de a stabili relaţii de prietenie”, după cum afirma  dl. Costin Diaconescu, directorul festivalului. Gazda Festivalului a fost Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor.
 

Susţinătorii grupului “Together”, elevi din clasele a V-a A, B, a VI-a A, B şi a VII-a A alături de dansatori au beneficiat de o călătorie la Bucureşti ce a vizat şi câteva obiective: vizitarea Muzeului Antipa, a Arenei Naţionale, a Palatului Parlamentului.
Sediul actual al Muzeului “Antipa” a fost proiectat şi construit prin strădania dr. Grigore Antipa, între anii 1893- 1944, perioadă în care a fost directorul muzeului.Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, instituţie de cercetare a biodivesităţii bazate pe colecţii de vertebrate şi nevertebrate, peste 2 milioane de exemplare, a constituit atracţia celor mai mici “zoologi” care au fost impresionaţi de scheletele de dinozauri şi de mamut, de Scoica Gigant, de coloristica Păsării Paradisului , de frumuseţea fluturilor din Asia. Elevii au învăţat cu această ocazie mai multe despre originea şi evoluţia vieţii paleontologice şi despre complexitatea speciei umane. Au reţinut, de asemenea, că muzeul conţine unele valori ale tezaurului mondial.
          Arena Naţională, inaugurată la 6 septembrie 2011 , ce are o capacitate de 55.600 de locuri, o suprafaţă de 108.000 m pătraţi şi o înălţime de 6 etaje a fost admirată îndeaproape mai ales de băieţi. Am urcat pe ultimul rând al tribunei de unde se putea vedea în totalitate stadionul.
    Palatul Parlamentului, colosul situat în Dealul Spirii ne-a impresionat însă cel mai mult. Copiii au aflat că imensa clădire ocupă locul II în lume, ca dimensiuni, situându-se imediat după clădirea Pentagonului, că pentru construirea ei au lucrat peste 700 de arhitecţi coordonaţi de arhitectul şef Anca Petrescu, ce avea doar 26 de ani la începerea construcţiei. Elevii au urcat scările de marmură sculptată , copie a celor de la Palatul de Iarnă de la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg vizitândpe rând, Sala Drepturilor Omului, Sala Nicolae Bălcescu, Sala Al. Ioan Cuza, Sala Unirii. În Sala Rosetti au putut vedea cel mai mare candelabru.
       Plimbarea cu metroul din Piaţa Unirii şi până în Pipera a însemnat o nouă experienţă pentru cei mai mulţi dintre noi.
   Dorim să mulţumim pe această cale tuturor celor care ne-au sprijinit în dorinţa noastră de a ne susţine echipa din concurs, precum şi Agenţiei de Turism “Adonis”
Acum, iată şi câteva ecouri ale festivalului:  “Înzestrati din plin cu fantezie şi talent, interpreţii şi-au căutat, individual sau în, pe rând grup liniştea şi neastâmpărul, dragostea şi deziluziile, măiestria şi necazurile. Cu subtilităţi şi freamăt, cu metaforă şi tresărire” afirma Tolga Gurdil din Turcia, membru al juriului.

    “Favoriţii juriului internaţional de specialitate se numesc, la grupuri, Trio portative, Steluţe Dunărene, Adagio Boys, Together şi Magic grup. A fost un privilegiu să-i ascultăm”.

“Un astfel de festival crează o atmosferă unică. Iar la Bucureşti,locul, atmosfera şi oamenii sunt deosebiţi”, afirma doamna Endla Murd din Estonia, membră a juriului.

“Succesul de care se bucură an de an Festivalul Internaţional de Muzică pentru Copii şi Tineret „STEAUA CARPAŢILOR” întrece orice aşteptare”, completează un alt specialist din juriu: Kaya, din Malta. “De ani buni, el înseamnă trei zile de spectacol cu săli pline, flori şI aplauze”.

 Festivalul Internaţional  rămâne un prilej pentru spectatori să cunoască viitoarele mari nume ale muzicii tinere româneşti şi din Europa, dar şi să descopere tineri talentaţi la dans.
                                Prof. Codruţa Băciuţ