joi, 28 februarie 2013

O poveste din mai multe...

Elevii clasei a II-a A , deşi sunt încă la început de drum, parcurgând drumul achiziţiilor fundamentale, încercă cu timiditate să aplice cunoştinţele acumulate şi dând curs imaginaţiei realizează texte respectând cerinţele manualului.
Iată un asemenea text!
Ca învăţător îmi doresc ca tot mai mulţi să încerce să-şi exprime sentimentele, gândurile, trăirile prin cuvântul scris.
Curaj şi succes!
Înv. Rusu Zita-Kamelia
O poveste din mai multe...

Click here for more graphics and gifs!           Într-o noapte lungă de iarnă,  priveam prin geam cum ninge. Deodată , am zărit o sanie argintie în care şedea o doamnă de gheaţă. Era Crăiasa Zăpezii, care îmi făcea semn să urc pentru o plimbare. Aceasta a pornit cu viteză , urcă în cer, când brusc se transformă într-un covor zburător de pe marginea căruia îmi zâmbea Alladin şi prinţesa Jasmin. Brusc , un vânt cald a adus o aromă de mare şi se auzi vocea sirenei Ariel.
Tot atunci, un vârtej m-a ridicat şi am simţit că alunec printr-un tunel în care, pe rând îmi întindeau flori Iepurele de Marte, Pisica Cheshire, Pălărierul Nebun, toţi numindu-mă Alice. Am aterizat pe un covor de frunze în mijlocul unei poieniţe.
De după tufişuri mă priveau cu ochişori curioşi cei şapte pitici. Mi-au oferit o rochie sclipitoare şi o pereche de pantofi de cristal. M-au urcat într-o caleaşcă la care au înhămat doi şoareci ce cunoşteau drumul spre palatul regal. Când am ieşit la marginea pădurii , şoarecii s-au oprit speriaţi.
Click here for more graphics and gifs!
 Un motan încălţat cu cizme roşii şi cu o pălărie cu pană pe cap ne zâmbea pe sub mustăţi şi se lingea pe bot.
Atunci, ca din senin au apărut cele trei zane: Flora , Fauna şi Merryweather. Ele şi-au folosit baghetele şi ne-au transformat în lebede sălbatice. Am zburat până la lacul în mijlocul căruia pe o frunză de nufăr dormea o fetiţă drăgălaşă cu un chip foarte cunoscut.
     Deodată auzind-o pe mama că mă strigă , am realizat ce poveste încâlcită mi-am imaginat.

Mătea  Larisa clasa a II-a A