vineri, 8 februarie 2013


Valentine's Day: 14 februarie
Legenda
Era odata un împărat roman: Claudiu al II-lea. In locul luptei, soldatii sai  preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. In consecinta, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.
Valentin, care era un preot crestin, a căsătorit în secret cupluri.
Intr-un final, Claudiu l-a găsit, l-a arestat si l-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind "Adu-ți aminte de Valentin al tău."
Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în jurul anului 270. Nu se cunosc toate detaliile.
Click here for more graphics and gifs!


Sarbatorita in:

Franta: este sarbatorita ca în restul țărilor occidentale
Danemarca si Norvegia: “Valentinsdag” nu este sărbătorită pe o scară largă
În Suedia este numită ziua tuturor inimilor . Nu este o sărbătoare oficială.
In Slovenia Sf. Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească. Ziua îndrăgostiților a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii și pe câmpuri. Este de asemenea spus ca păsările se căsătoresc în această zi.
În România, sărbătoarea tradițională e Dragobetele in 24 februarie. Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia.
Turcia:  Valentine's day este numai Sfantul Gregor care se traduce în Ziua Inimilor Dragi- o zi dedicată iubirii și are loc pe 17 februarie.
În Egipt este o altă zi a iubirii pe data de 4 noiembrie, numită ziua iubirii egiptene.
În Brazilia, ziua iubitului/iubitei este sărbătorită pe 12 iunie când cuplurile își dau cadouri: ciocolată, felicitări și de obicei un buchet de flori.
În Columbia, ziua iubirii și a prieteniei este sărbătorită în a treia vinere și sâmbătă din septembrie. Se ofera cadouri secrete (de tipul Mos Craciun)
În Mexic, ziua iubirii și prieteniei este sărbătorită asemănător ca în Columbia dar pică in altă dată.
In Japonia mai mult femeile și mai puțin bărbații dăruiesc bomboane, ciocolată și flori. A devenit ca o obligație ca multe femei să dăruiască ciocolată tuturor colegilor bărbați. În Japonia este cunoscut ca giri-choko, de la cuvintele giri – obligație și choko – ciocolată. Insa, in 14 martie bărbații sunt așteptați să întoarcă favorul celor care le-au dat ciocolate de Ziua Îndragostiților.