luni, 1 aprilie 2013

1 aprilie. Vizita la Politie- clasa a VIII a A


Poliţiştii mureşeni, implicaţi în programul “Şcoala altfel”

20

Programul Şcoala altfel are de anul acesta şi numele altfel. “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, ce se derulează la nivelul unităţilor de învăţământ cuprinde o serie de activităţi în perioada 1-5 aprilie 2013. Mai exact, elevii vizitează unităţi de Poliţie, participă la întâlniri, dezbateri, prezentări cu teme educative, în cadrul cărora se urmăreşte cunoaşterea instituţiei, a activităţii poliţiştilor, dar nu în ultimul rând informarea şi conştientizarea copiilor şi tinerilor în ceea ce priveşte criminalitatea şi mai ales riscurile victimizării de diverse tipuri.
 „Adolescenţa în centrul atenţiei!”
Astfel, săptămâna debutează azi, luni 1 aprilie, cu o activitate la Colegiul Economic din Tg-Mureş, respectiv o dezbatere pe tema „Adolescenţa în centrul atenţiei!”, în cadrul căreia, subcomisar Gabriela Stoica şi psiholog Elena Micheu (IEESR) supun atenţiei liceenilor relaţiile cu cei de vârsta lor, dar şi cu adulţii, relaţiile dintre fete şi băieţi, cu toate riscurile ce pot apărea atunci când  lucrurile sunt greşit înţelese. Tot în această zi, poliţiştii de prevenire vor avea o întâlnire cu elevi de clasa a VIII-a ai Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Tg-Mureş pe tema delincvenţei şi agresivităţii.
 Afişe pentru campania Sergiu Ardelean
Marţi, 2 aprilie 2013, în centrul atenţiei vor fi cei peste 150 de elevi ai Şcolii Gimnaziale din Sâncraiu de Mureş, care, în cadrul a 6 activităţi (16 clase), vor avea prilejul să discute cu poliţiştii despre dispariţii, siguranţa pe internet, dar şi despre siguranţa rutieră ori delincvenţă juvenilă, în funcţie de vârsta participanţilor. Ziua va fi completată de o activitate deosebită laLiceul Vocaţional de Artă din Tg-Mureş, unde elevii organizează o expoziţie de afişe pe tema implicării responsabile (realizate pentru Campania „Sergiu Ardelean”), urmată de o dezbatere pe acest subiect.
 Să nu pleci de acasă
Ziua de miercuri, 3 aprilie, va debuta cu o activitate pe tema siguranţei copiilor la Grădiniţa „Arlechino” din Tg-Mureş,urmată de un alt gen de activităţi, vizionare de film şi dezbatere pe tema consecinţelor încălcării legii, cu elevi ai Grupului Şcolar din Miercurea Nirajului.
Plecările voluntare de la domiciliu şi pericolele din mediul online vor fi temele de bază pentru dezbaterile ce vor avea loc joi, 4 aprilie, cu elevii claselor a VI-a de la Colegiul Naţional Unirea şi Gimnaziul „L. Rebreanu” din Tg-Mureş.
Siguranţa pe stradă
 Vineri, 5 aprilie, va fi o zi plină. În prima parte, inspector Lucian Tătar şi agent principal Ana-Maria Ciui din cadrul structurii de prevenire, vor susţine 4 activităţi cu 10 clase la Gimnaziul „Al. Ceuşianu” din Reghin, în cadrul cărora vor viza dispariţiile, siguranţa pe internet, dar şi despre siguranţa rutieră ori delincvenţă juvenilă.
“Săptămâna se va încheia cu mai multe activităţi la Şcoala Generală din Ruşii Munţi, unde poliţiştii de prevenire vor fi aşteptaţi de peste 120 de elevi, care vor pleca în vacanţă cu mai multe informaţii despre siguranţa în traficul rutier, în mediul online, şi nu în ultimul rând siguranţa pe stradă, acasă, în mediul familial”, conchide subcomisar Gabriela Stoica , de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii IPJ Mureş.
 Autor: Erika Marginean, cotidianul Zi de Zi