luni, 22 aprilie 2013

ZIUA PAMANTULUI


În fiecare an, in 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua in care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare s-a născut în SUA în anul 1970. 
In prezent, milioane de oameni din peste 150 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Luni, 22 aprilie 2013, elevii (si profesorii) scolii noastre au venit la scoala purtand haine (tricou, bluza, camasa,...) de culoare albastra sau verde, pentru a marca aceasta zi speciala. 
 In pauza de la ora 12, elevii claselor pregatitoare-V  au format un cerc urias in curtea scolii. Elevii au fost imbracati in tricouri de culoare albastra sau verde, si au primit baloane de aceeasi culoare.
Elevii claselor 6-7 au format o spirala stransa astfel incat au reusit sa contureze forma pamantului in pauza de la ora 16; la fel, au primit si ei baloane de culoare verde sau albastra. Au fost imbracati tot in culorile dominante. Totodata, pe tot parcursul zilei, elevii claselor pregatitoare-IV au desenat pe asfaltul din curtea scolii desene tematice cu referire la aceasta zi, iar elevii claselor V-VIII au realizat desene pe coli de hartie A3 care au fost expuse in scoala.

Tot în cadrul acestui proiect au fost colectate peturi şi maculatură, în ideea de a-i învăţa pe copii importanţa reciclării, care presupune cel mai mic efort din partea consumatorilor. Implicarea elevilor scolii a fost una de succes, ei intelegand ca numai recicland putem salva planeta!