miercuri, 26 noiembrie 2014

Întâlnire cu poetul Nicolae Băciuț

Luni, 24 noiembrie 2014, în Sala Festivă a Liceului Tehnologic ,,Avram Iancu”, elevii Școlii Gimnaziale ,,dr. BernadyGyorgy” au avut plăcerea de a-l avea în mijlocul lor pe scriitorul și omul de cultură Nicolae Băciuț.
Întâlnirea, desfășurată în cadrul activităților Catedrei de limba și literatura română, a fost inițiată de doamna profesoară Codruța Băciuț și a fost întâmpinată cu interes de cei peste 90 de elevi ai claselor a VII-a și a VIII-a. Aceștia au fost însoțiți de doamnele profesoare Codruța Băciuț, Liliana Sabău, Mariana Diaconu, Rodica Csupor, doamna bibliotecară Victoria Oltean si domnul director Ioan Borgovan..
Tinerii învățăcei au fost introduși în atmosfera liricii poeziei lui Nicolae Băciuț prin intermediul unei prezentări video a câtorva creații. Muzica lină, interpretarea versurilor  și imaginilede fundal au dat naștere unei atmosfere propice momentului următor, când scriitorul a susținut un recital de poezii. Acestea au stârnit emoție, stare care a continuat pe măsură ce poetul invitat a relatat momente legate de existența sa literară. Astfel, cei prezenți au fost fascinați de  povestea întâlnirii  cu Nichita Stănescu.
În puținele minute rămase, câțiva elevii și-au găsit curajul de a adresa întrebări poetului. Ei au avut privilegiul de a descoperi un scriitor atât prin intermediul lecturii, cât și prin dialogul direct cu autorul.
Activitatea desfășurată la nivelul școlii are drept scop stimularea interesului pentru lectură, iar întâlnirea cu scriitorii contemporani nu poate fi decât cea mai fericită cale de a apropia elevii de universul literar.

prof. Mariana Diaconu