joi, 27 noiembrie 2014

,,Marea Unire- 1 Decembrie 1918’’


Joi, 27. 11. 2014, elevii clasei a IV-a A, conduşi de d-na prof. înv. primar, Rusu Zita- Kamelia au prezentat o miniserbare închinată zilei de 1 Decembrie –Ziua Naţională a României.
La această activitate au fost invitaţi: domnii directori, cadre didactice din şcoală, personalul nedidactic şi colectivul clasei  I B împreună cu învăţătoarea lor, Suciu Alexandra. Ne-au bucurat cu prezența și câțiva părinți.
Invitaţia a fost onorată de d-l director Ioan Borgovan, d-na bibliotecară Victoria Oltean, d-na Suciu Alexandra şi elevii clasei conduse de ea. Colegii din clasa I B au fost întâmpinaţi cu bucurie de elevii clasei gazdă. Aceștia au pregătit colegilor mai mici și o surpriză.
D-na Rusu Zita- Kamelia a prezentat pe scurt importanţa istorică a evenimentului de la 1 Decembrie 1918 şi semnificaţia actuală a acestei zile.
Programul artistic prezentat de elevii clasei a IV- a A a reuşit să transmită puternice emoţii şi sentimente patriotice prin calitatea recitărilor şi a înterpretării cântecelor. Aplauzele au răsplătit prestația micilor,, artiști’’.
După încheierea programului , la propunerea d-nei Suciu Alexandra toţi cei prezenţi au cântat din nou, dar de data aceasta pe acordurile  cântecul,, Hai să-ntindem hora mare!’’ s-a încins o horă. Momentul a înfiorat pe toţi cei prezenţi. Emoţiile puternice s-au simţit şi în luările de cuvânt ale d-lui director şi ale d-nelor profesoare.
Activitatea a fost o adevărată lecţie de istorie şi o demonstraţie de trăire patriotică.
,,La mulți ani, România! La mulți ani, români! ’’


                                         prof. înv. primar,

   Rusu Zita- Kamelia