duminică, 16 noiembrie 2014

LA SOVATA


            În ziua de vineri, 7 noiembrie 2014, împreună cu colegii, d-na dirigintă şi elevi din clasa aVI-a A am plecat cu autocarul în excursie la Sovata, pe trei zile. Era o zi frumoasă de toamnă, călduroasă, soarele trimitea calde raze asupra noastră.
            Pe autocar, ne făceam planuri şi povesteam cu colegii despre cât de mult ne vom distra în aceste zile, departe de casă. 
            Când am ajuns, toată gaşca era fericită. Ne-am întâlnit cu instructorii noştri, Miki şi Reka, care ne-au prezentat regulile din tabăra Outward Bound.  
            Ne-am cazat şi apoi, afară, am practicat nişte jocuri pentru a ne cunoaşte mai bine între noi. După aceea, am pornit într-o drumeţie spre staţiunea Sovata, ne-am împărţit în 3 echipe: muştele, urşii şi câinii şi am primit fiecare echipă sarcini. Apoi am vizitat Lacul Ursu şi am revenit în campus, prin pădure. Pe traseu, ne-a prins noaptea şi am mers prinşi de mâini, într-un şir lung, pentru a nu ne pierde. Astfel s-a terminat ziua de vineri, care mi-a plăcut foarte mult.
            A doua zi, după ce am servit micul dejun, ne-am deplasat în „grădina de corzi”, unde am parcurs 2 probe: ne-am dat pe tiroliană şi ne-am căţărat pe un panou.
            Spre seară am jucat nişte jocuri de logică şi, după cină ne-am dus la culcare mai devreme, deoarece duminică urma să ne întoarcem la casele noastre.
            În ultima zi, ne-am trezit cu poftă de aventură, am făcut bagajele şi apoi am plecat din nou în drumeţie. Am primit sarcina să ne orientăm cu ajutorul busolei şi a hărţii. La un moment dat, ne-am despărţit în 2 grupe şi am luat-o pe trasee diferite. Eu am fost în echipa doamnei Reka şi mi-a plăcut foarte mult o probă. Am ascuns nişte bileţele pe care trebuia să le găsească o altă echipă şi să le potrivească astfel încât să refacă un mesaj. Şi echipa noastră a primit aceeaşi sarcină, mergând pe traseul celeilalte echipe.
            La finalul excursiei, pot să spun că aceste zile pe care le-am petrecut la Sovata,   m-au ajutat să îmi cunosc mai bine colegii din clasă. Am fost plăcut impresionat de jocul cu schiurile şi cele două drumeţii în mijlocul naturii. Foarte bine m-am înţeles cu colegii mei de cameră.
            Aştept cu nerăbdare să mai am parte şi de alte experienţe plăcute alături de colegii mei şi doamna dirigintă, în alte tabere sau excursii.

                                                                                              Mihnea Sava, clasa a V-a A