sâmbătă, 3 aprilie 2010

Dedicat pipitelor,pitipoancelor si specimenelor de genu`


Sunt Adreea Szabo, o fosta eleva de la 2.Eu ador sa ma plimb.Pe jos,nu cu taxiul.Autobuzul il iau doar in caz de maxima urgenta.Trec uneori pe la fosta mea scoala si am vazut unele lucruri, care m-au determinat sa scriu acest material. Plimbandu-ma prin oras,pe langa minunatele cladiri[da,desi nu credeti avem un oras superb],dau asa...in treacat peste cate-un...specimen.Nu ma refer la vreo specie noua de animale de companie,sau extraterestrii..ci la ..fete.Cred.Asa arata..daca te uiti in spatele tonelor de fond de ten ce se scurge de pe fata,plus sa nu uitam de machiajul strident care apropos fetelor,e de seara si nu de zi.Completate de niste superbe buze tuguiate roz-bonbon. Imbracate..sa spunem doar ca..se imbraca de dimineata cum vor sa
iasa seara la discoteca[nu comentez,fiecare cu stilul sau.in fine.cam copy paste stilu` dar deh.pentru lemingi e bun.Lemingul fiind o maimuta mult mai draguta decat despre ce va povestesc eu.]Revenind la povestea infricosatoare...

Pana acuma sigur v-am plictisit[fetele,ca e mai mult pentru voi,sa va deschideti ochisorii si sa mirositi cafeaua realitatii].V-am spus chestii care sunt perfect normale.Dar uite ca nu sunt.Si acuma ma adresez voua fetitelor.Cele de clasa a 6a si a 7a[sa nu zic de cele de a 8a] care vreti sa luati in primire realitatea mult prea devreme.Ati vazut o 'moda' si v-ati zis ca ele asa atrag baieti,deci de ce sa nu aplicati metoda.
Prostia e ca,va furati singure caciulile.Si tot ce faceti ACUM,va avea consecinte mai mult sau mai putin grave pe viitor.


Va stricati ce aveti mai bun.Personalitatea si gandirea.Si renuntati la ce aveti mai de pret.Inocenta.Inocenta si copilaria care nu ar trebui sa le aruncati la gunoi ca si cand nu ati mai avea nevoie de ele.Va impuneti prea mult sa va maturizati,sa umblati in cluburi,sa va urcati pe tocuri si sa aveti decolteuri.Pentru ce?

Hai ca va spun.[Cum spuneam nu e poveste draguta.Dar deja sunteti destul de mari pentru cluburi si tocuri,asa ca sunteti indeajuns de mari si pentru a afla anumite adevaruri ale lumii in care traiti].
Va vindeti personalitatea unica,societatii infecte in care traim,ca sa prindeti cate-un baiat mai mare,sa va duca in cluburi ca cunoaste bodyguardu` de la intrare si va trece repede cu vederea peste faptu` ca multe nu aveti nici buletin..sa va spuna ca va iubeste..sa va invete sa beti,sa fumati[hai sa fim la moda fata!],sa va arate ce e dragostea..din punctul lui de vedere.Si cred ca stiti la ce ma refer.Nu doresc sa zic prea direct...si nici vulgar.Dar stim ce inteleg baietii puberi prin 'dragoste'.

Bun."Este 'cool' sa cedez in fata lui,si sa am experienta".Nu, scumpo!Nu este!Girl Wize: Un baiat care a fost cu 300 de fete e mare cocos.Tu daca vei fi cu 300 de baieti nu vei fi cu nimic mai buna ca femeia care macar isi scoate ceva bani din treaba asta.Crezi ca te maturizezi,cand de fapt te prostesti.
Nu fa schimbarea asta radicala de dragu` gurii lumii.Nu te prosti ca sa impresionezi un baiat,nu forta mersul lucrurilor.Vremea ta..vine mai repede decat crezi.Asa ca profita de ce ai si accepta-te cum esti.Nu

deveni urmatoarea Andreea Spatar sau nu stiu mai care pipitsa care a devenit faimoasa pe o reputatie nu neaparat buna.
Esti inteligenta!Foloseste-te de asta!Nu te mandri ca habar nu ai ce scrie intr`un manual ca nu ai deschis veci o carte,nu scoate citate pentru pozele de hi5 care nu te reprezinta.Profita din plin de copilaria si inocenta ce doar acuma o ai.O sa ai toata viata inainte ca sa te machiezi, sa umbli pe tocuri si sa stai la taclale pe subiecte stupide.

Toata viata ta asta vei face.Acum..acum e timpul sa descoperi minunile lumii.Acum e timpul sa alergi,sa fugi,sa razi,sa te distrezi fara a avea alcool la bord,e timpul sa inveti ca totul vine treptat… Pana atunci,fi copilul deosebit care esti.Si nu deveni stereotipul uman.Daca tu la varsta asta deja esti,gandeste-te la viitorii copii.Dar de ce sa te gandesti la copii cand tu insuti esti un copil:) Unul care invata tocmai acolo unde, de putina vreme, am invatat si eu.

Andreea Szabo, promotia 2007-2008

Parerea editorului:
Probabil ca acest articol,scris de Andreea Szabo, va fi considerat atac direct de specimenele din scoala 2,asta deoarece o mare parte dintre ele pur si simplu nu vor reusi sa inteleaga ideea acestul articol.E de vina orgoliul? E de vina prostia sau alte variabile? Asta nu vom afla niciodata..
Cert este ca fiecare dintre noi suntem inconjurati (la propriu) de astfel de "fete",le vedem in fiecare statie de autobuz,in fiecare local,la fiecare concert,in fiecare scoala sau in alte locuri posibile. Fenomenul se raspandeste rapid,ia amploare. E precum o epidemie care se raspandeste nestingherita,doar ca nu are antidot. Toate aceste specimene vor atentie,vor sa fie "cool",vor sa fie inconjurate de idioti cu interese ascunse (da,ascunse),vor sa fie cunoscute sau pur si simplu nu sunt destul de inteligente incat sa-si creeze un stil propriu (de a se imbraca,de a gandi,de a vorbi,de a fi). Poate vinovata e mass-media care ne baga pe gat diferite "printese",sau poate ca altceva.

Ca elev al Scolii Generale Nr.2,vad zilnic fitele,toanele,falsitatea si multe alte caracteristici ale specimenelor numite "pitzipoance" (adevarat,in devenire). Facand o paralela intre anul acesta si anul trecut,de exemplu,constat ca "printesete" constituie o "armata" mult mai numeroasa. Decolteuri,chiloti la vedere,rujul strident (care in numeroase cazuri e pe langa buze),3 tone de fond de ten,4 creioane de ochi si juma' de litru de parfum. Doar cateva din "armele" specimenelor. Din pacate constat ca acest articol e in zadar,deoarece "fetele" convertite la statul de "pitzipoance in devenire" nu vor cu nici un pret sa inteleaga ca e timpul pentru o schimbare.

Vrei sa fii doar "una din multime"? E alegerea ta,e viata ta!
Doru Muntean, cls . a VII-a A

Alte pareri :
Da, într-adevăr societatea de astăzi e împânzită de aceste „piţipoance”, cea mai joasă speţă a societăţii.Mirat am fost, dar datorită numeroasele lucruri ce le-am văzut la scurta mea viaţă - nu mai sunt, când am văzut prietene de-ale mele de pe vremea copilăriei, fiind eleve conştiincioase, ştiind ce este bunul-simţ şi respectul, ajungând din cauza unor personalităţi prea slabe şi a unor modele greştit alese, o copie xerox a unui arhetip promovat din păcate de televiziuni, în care elementele-cheie sunt: analfabetismul, anagramismul, subcultura, urâţirea cât mai puternică a aspectului - pe scurt, o degradare puternică a umanităţii noastre.Nu neg că tupeu te poate ajuta să obţii multe în viaţă, da' de la a fi ferm, şi aţi susţine ideile şi drepturile cu argumente, cu vervă, dar totuşi cu respect, până la un limbaj de ţîgan needucat din Valea Rece e cale lungă, dar din nefericire parcursă rapid de aceste „piţipoance”.
Ceea ce ar fi creştinesc este ajutarea lor, să le facem să înţeleagă realităţile timpului şi să le scoatem din cochilia lor construită din poze de hăi făiv, machiaj excesiv şi cluburi de prost-gust.Am putea bineînţeles, să le ignorăm, căci nu merită mai mult, dar sunt sătul de ignoranţa asta în lume, şi până la urmă, acestea pot fi persoane minunate, uneori chiar valori, dar care pe lângă tonele de farduri, şi-au îngropat capacităţile sub o cât mai accentuată degradare intelectuală şi morală.
E trist.
Ionel Pui, promotia 2009-2010