joi, 10 decembrie 2009

Alaturi de cei nefericiti...


Astazi, 10 decembrie ,elevii claselor a V-a A si B au realizat o activitate impreuna cu psiholog Gina Stanciu şi cu dirigintele lor ,prof.Diana Pitea si prof.Liliana Sabău .Ideea este una mai larga, participand la ea si elevi din clasa a VII-a A.Clasa noastra a facut niste felicitari pentru copii ce au fost agresati de parintii lor si care au ajuns in intr-un azil de copii.Ei au scris mesaje catre copii… si sa speram ca o să le placă.Copii au donat si niste jucarii…sau haine…care ii vor ajuta cu sigurata.Deci nu uitati…..Trebuie mereu să-i ajutam pe cei nedreptatiti…cu ce putem…(Claudiu Fodor,cls. a V-a B)




Iata si cateva mesaje transmise de la suflet la suflet :
Spiritul Craciunului sa va copleseasca si bunatatea Domnului sa va binecuvanteze!Suntem alaturi de voi!(Patricia Bucur)

In noaptea Sfantului Craciun,un inger a sosit la voi,daruindu-va iubire si cadouri. E Ingerul Domnului cel Sfant.EL va va iubi mereu!(Ligia Ungur)

Va dorim ca magia Craciunului sa va insoteasca si sa va lumineze inimile toti anii care vor veni!

Noi suntem alaturi de voi si copiii de la Scoala Gen. Nr. 2 va ureaza Sarbatori Fericite si sanatate!(Claudiu Fodor)

Intalnirea de suflet cu parintele Mircea Fusariu a avut darul de a intelege "ce insemna sa fii bun".Dupa ce preotul a tinut o adevarata prelegere,au fost prezentate o serie de eseuri pe aceasta tema.Iata unul dintre ele:

OAMENI BUNI

Nenea Virgil este un om bun ?

Nenea Virgil stă la etajul trei. E căsătorit cu tanti Mihaela.
Până acum trei ani nu prea îi băgam în seamă. Este adevărat că nici ei pe mine.
Erau tot timpul plecaţi la serviciu, de dimineaţa până seara. Când veneau trebuia să ne cam ferim de ei în parcare. Cu geanta în mână, cu un teanc de ziare sau de DVD-uri, treceau pe lângă noi fără să ne vadă.
Cum aveau o săptămână liberă se auzeau pe hol huruitul rolelor de la geamantane. Plecau în Turcia sau Austria sau cine ştie unde.
Făceau parte în mintea noastră din categoria “ CEILALŢI VECINI “

Acum trei ani s-a întâmplat ceva.
Au început să schimbe mobila dintr-o cameră. Au scos o mobilă aproape de sticlă şi au adus una din lemn foarte colorată, de am rămas cu gura căscată. Nu am mai văzut aşa mobilă !
Apoi dintr-o dată a apărut Vlăduţ. Hhîîî … cam ciudat, fără barză… fără burtică. Am aflat noi, i-am auzit pe ai mei şuşotind , credeau că dorm, ERA … ÎNFIAT !.
Dar asta nu contează, important ce s-a întâmplat în aceşti trei ani.

Nenea Virgil era mult mai amabil, Acum ne cunoaşte pe toţi, …pe nume !.
Când vine de la servici e mai vesel şi în mână are de obicei scutece sau cutii cu lapte. Ca să nu spun că uneori ne dă câte o bombonică. În vacanţe nu mai pleacă aşa departe ci aici lângă noi , la munte… ‘ e aer curat ! ‘.
De Vlăduţ ce să povestim , este foarte vesel. .. NOI l-am învăţat să meargă !.

Acum nenea Virgil face parte din categoria “ VECINUL MEU “

Şi cred că e un om bun.
De fapt, de când a venit Vlăduţ, e un OM MULT MAI BUN.
(Antonela Ivan,cls. a VII-a A)


Prin diferite "exercitii de imaginatie",colinde(superb momentul pregatiti de copii coordonati de prof.Mihaela Belean), dar si prin impartirea unor daruri, s-a creat atmosfera specifica Sarbatorilor.
A doua zi, impreuna cu doi elevi ai scolii, psihologul scolar Gina Stanciu a dus pachetele, felicitarile si eseele copiilor abuzati de la azilul de copii.Momentul a fost unul deosebit, chiar daca cei mici nu au avut ocazia sa se cunoasca reciproc.In Postul Craciunului,elevii de la 2 au facut inca o fapta buna.