miercuri, 2 decembrie 2009

Amintiri din Scoala 2 (1995 - 2004)




20 de zile pe luna,5 zile pe saptamana, 6-7 ore pe zi (uneori chiar mai mult)am petrecut intre peretii Scolii Generale Nr.2, timp de 8 ani. Au fost printre cei mai frumosi ani din viata mea. Acum daca stau sa ma gandesc, cel mai frumos lucru din generala 2 a fost (ca si acum), faptul ca nimeni nu critica pe nimeni. Nimeni nu se lega de ce etnie ai, ce situatie materiala ai, s.a.m.d. Toti eram egali din toate punctele de vedere.Influenta in legatura cu acest lucru,au avut si au profesorii, care intotdeauna ne incurajau,desi cateodata prin metode care noua nu ne conveneau.Pana la urma, insa, totul era ok si eram multumiti si noi si profesorii de rezultate. La fel ca si acum, activitatiile extra-scolare erau o a doua prioritate in viata pentru noi, dupa invatat. Tin minte perfect si acum chefurile organizate de profu` de istorie in salile de clasa sau in curtea scolii,si evenimentele ca Valentine`s Day, unde toti mergeam cu zambetul pe buze si cu chef de distractie, sau campionatele de fotbal, unde te simteai ca pe stadion, cand auzeai galeria de pe marginea terenului. A fost frumos, insa cele mai frumoase amintiri sunt din timpul orelor. Si acum tin minte perfect, cum profu` de istorie, m-a ascultat ora de ora,obligandu-ma sa invat. Daca as sta bine sa ma gandesc, cred ca si acum as putea scrie lectia despre Sparta. Il mai tin minte pe profu` de romana, domnu` Pacurar, care fiind mai in varsta era tot timpul morocanos cu noi si ne asculta ora de ora, ascultandu-ne cate o ora intreaga la tabla cate 4-5 unul langa celalalt(ne simteam ca la executie). Prin clasa a 8-a ne-am dat seama ca e morocanos cu noi din simplul motiv ca eram galagiosi la orele lui. Dupa ce iam povestit la Nelu(profu de istorie) care e treaba cu orele de romana, ne-a sfatuit ca timp de o ora sa facem liniste completa si sa vedem care va fi atitudinea profului de romana. Asa am si facut! La urmatoarea ora de Limba Romana, cea mai galagioasa clasa din scoala (a VIII-a A), erau cuminti ca niste mielusei, iar morocanosul prof de romana si-a schimbat total atitudinea fata de noi, devenind dintr-o data mult mai intelegator. La sfarsitul orei cu zambetul pe buze, ne-a intrebat..."Sunteti bolnavi? Cei cu voi?". Dupa intamplarea asta, fiind si in clasa a 8-a am devenit destul de apropiati cu dansul.

Sa nu uitam de Domnul Director, Pitea, care ne era prof de biologie. Cred ca orele dansului erau cele mai tensionate, dar si cele mai amuzante. Dupa ce ieseam la raspuns tot timpul ne intreba..."Ce nota iti dai?". Tin minte cand m-a ascultat prima oara, si ma intrebat asta, stiind ca nu iau o nota mai mare de 5 sau 6 din simplul motiv ca nu am prea invatat lectia respectiva, iam raspuns "9 sau 10 100%", la care dansul mi-a raspuns razand "So crezi tu !!!".
Una peste alta, toate orele au fost placute, cele mai misto ore fiind de Istorie. Erau orele unde pe langa lectiile de istorie, faceam si un fel de consiliere, unde profu' ne dadea sfaturi la fel si fel de probleme. Pe langa asta, glumeam, radeam si ne distram de fiecare data cand aveam sansa sa o facem.
Cel mai de valoare lucru care l-am invatat la generala 2 a fost urmatorul: Daca vrei cu adevarat ceva de la viata, poti obtine acel ceva,indiferent de obstacole.(Mircea Rechesan)