miercuri, 8 iunie 2011

Excursie de neuitat pentru a II-a A


3-4 iunie 2011, doua zile de neuitat pentru elevii clasei a II-a A. La ora 7 au plecat in excursia pe care o asteptau cu multa nerabdare de doua luni. Dupa doua opriri la iarba verde pentru servirea mesei si mult fotbal, au ajuns la Manastirea Putna. Inainte de a vizita Manastirea Putna si Muzeul manastirii, copiii, insotiti de invatatoarea lor, Viorica Rusu si Renate Vlad, mama colegei lor, Anca (si educatoarea lor din urma cu 2 ani), au vizitat chilia lui Daniil Sihastru. Apoi s-au inchinat la mormantul lui Stefan cel Mare, ingenunchind chiar pe locul sfant. Au primit o cina foarte sanatoasa si delicioasa de la preoti, dupa care au fost cazati in chiliile acestora. Noaptea ar fi fost tare nabadaioasa mai ales pentru cei 17 baieti, daca nu ar fi fost supravegheati cu foarte mare atentie de sotii celor doua doamne. 
A doua zi copiii au vizitat Cetatea Sucevei, Casa memoriala Ion Creanga, barajul de la Bicaz, unde s-au plimbat cu vaporasul pe lacul de acumulare, apoi, prin Cheile Bicazului si cu imaginea minunata a Lacului Rosu, s-au indreptat, cu mare parere de rau, spre Tg Mures.
Rabdarea parintilor a fost pusa putin la incercare, dar, in final, in jurul orei 23, revederea a fost frumoasa si presarata cu multe amintiri placute din excursie.
A doua zi isi faceau deja planuri pentru excursia viitoare!
inst. Viorica Rusu