joi, 22 noiembrie 2012

Filmul francez poposeste la "Arta"


Asociaţia K’ARTE vine cu un nou cadou oferit cinefililor din Târgu-Mureş, cu ocazia primei ediţii a Festivalului Filmului Francez care va avea loc în perioada 23-25 noiembrie. Târgu-Mureşul  alături de alte cinci oraşe importante,  Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Sibiu găzduieşte festivalul dedicat filmului francez. Evenimentul este organizat de Institutul Francez şi Asociaţia K’ARTE, cu sprijinul Primăriei Târgu-Mureş. Festivalul va avea loc la finele acestei săptămâni, la Cinema ARTA şi propune publicului cinci filme de lung metraj plus integrala scurtmetrajelor realizate de Agnès Varda.
 În ce priveşte  accesul la filmele din cadrul Festivalului Filmului Francez de la Cinema Arta Asociaţia K’ARTE recomandă o donaţie de 4 lei pentru fiecare vizionare. "Suma rezultată va fi direcţionata către Clinica de Pediatrie-Compartiment Hemato-Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tirgu Mures” a precizat Eliodor Moldovan, Asociaţia K’ARTE.
Duminică, 25 noiembrie, Festivalul Filmului Francez programează începând cu ora 16 filmul de animaţie “Un monstre à Paris”, în regia lui Bibp Bergeron. Acţiunea filmului se peterece în anul 1910 la Paris. Emile este proiecţionist de film şi Raoul un inventator ambiţios. Ei pornesc vânătoarea unui monstru care terorizează oamenii împreună cu Lucille, mare star la un cabaret din Paris.
Articol preluat din cotidianul "Zi de Zi

Filmul va fi desigur in limba franceza si nu in limba engleza.