sâmbătă, 27 martie 2010

Succes al Scolii Nr. 2

Corul "Voces primavera" , condus de prof.Doina Boariu  a reprezentat cu cinste scoala noastra la faza zonala a Concursului National de Interpretare Corala, desfasurat in 27.03. 2010, la Sibiu, obtinand un binemeritat loc II. Cocheta sala a Teatrului Gong a permis ca glasurile cristaline ale fetelor(si baiatului:) ) sa se auda foarte frumos.Munca asidua desfasurata la repetitii a avut pana la urma rezultate.Sunt asa vreo cativa zeci de ani de cand corul scolii nu s-a mai prezentat la asemenea inaltime. Sincere felicitari!
In îmbrăţişarea blândă a zorilor de ziuă, prof. Mihaela Matei, prof. Krisztina Enescu, prof. Ioan Laslo şi prof. Codruţa Baciuţ au însoţit elevii Şcolii Generale Nr. 2 din Tg.Mureş la Concursul Naţional Coral Gimnaziu,faza zonală, de la Sibiu.

Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni : I. Secţiunea gimnaziu – şcoli generale, II. Secţiunea gimnaziu vocaţional – teologic şi III. Secţiunea gimnaziu vocaţional – muzică.

La Secţiunea gimnaziu – şcoli generale, au intrat în competiţie coruri din judeţele Braşov,Harghita, Covasna şi Mureş.

Alcătuit din 30 de elevi, corul „ Voci de primăvară” al Şcolii Generale Nr. 2 din Tg. Mureş, dirijat de d-na prof. Doina Boariu, a interpretat piesele: „Bardul din Mirceşti”, „La mijloc de codru des” , „Imn de serbare”, „Codrule, codruţule” şi „ Copilărie”.

Concursul s-a desfăşurat între orele 11- 12.15 pe scena Teatrului Gong din Sibiu, iar festivitatea de premiere a avut loc în holul Liceului de Artă, la ora 15.00.

După festivitate, directorul Liceului de Artă, dl.prof. Dan Călin Băban şi-a exprimat bucuria de a fi găzduit atât de mulţi participanţi la concurs, le-a mulţumit tuturor profesorilor implicaţi în pregătirea serioasă a elevilor, dar şi profesorilor însoţitori şi părinţilor prezenţi.

Îi mulţumim şi noi colegei noastre, d-nei prof. Doina Boariu, pentru primăvara pe care ne-a sădit-o în suflete prin vocile calde şi pure asupra cărora a vegheat şi îi promitem că o vom sprijini ori de câte ori va fi nevoie pentru a ridica prestigiul şcolii la un înalt nivel competitiv.

Corul şcolii noastre a primit şi o invitaţie de participare la Festivalul Pannonia Cantat YCF, în perioada 23 -28 august, ce se va desfăşura în localitatea Kaposvar din Ungaria.

Am petrecut cu toţii o zi de neuitat, plină de emoţie, de vibraţie, de bucuria succesului. Profitând de însorita zi de primăvară, în clipele de răgaz, am vizitat centrul istoric al oraşului, Piaţa Mare, Piaţa Mică, am trecut Podul Mincinoşilor, am urcat în turnul Bisericii Evanghelice, de unde am admirat imaginea panoramică a Sibiului, am făcut un popas şi la Mitropolie. Ajunşi cu bine acasă, am realizat cât de „ bogaţi” ne-am întors de la Sibiu.

Iata si numele celor 29 de performere:
1.Szabo Krisztina
2.Roxana Lepadatu
3.Maria Frenti
4.Cristiana Salagean
5.Andreea Nacu
6.Roxana Naznean
7.Denisa Moldovan
8.Bianca Manta
9.Donatella Fagaras
10.Amanda Fagaras
11.Iris Danciu
12.Stefana Marin
13.Alina Popovici
14.Manuela Calbaza
15.Raluca Romascan
16.Vadim Fantanar
17.Bianca Lixandru
18.Larisa Sabau
19.Nora Calbaza
20.Paula Rotar
21.Raluca Berta
22.Alexandra Salagean
23.Tania Ungur
24.Laura Fodor
25.Andreea Fulop
26.Anais Petricu
27.Paula Cont
28.Bianca Moldovan
29.Cristina Oprea