miercuri, 29 septembrie 2010

26 SEPTEMBRIE-ZIUA EUROPEANA A LIMBILOR

Luni, 27 septembrie 2010 s-a desfasurat proiectul „Ziua Europeana a Limbilor”. La activitate au participat sase dascali: prof. Molnar Eniko (lb.germana), prof. Bejan Oana (lb. franceza), prof.Ercse Eva (lb.engleza),prof.Kadar Andrea (lb.maghiara), prof.Bucur Laura (lb.romana) si prof. Pitea Diana (lb.engleza), impreuna cu elevi selectionati din clasele V-VIII ,de la sectiile romana si maghiara.
      A fost realizat un panou urias care a
reprezentat cele 27 de state ale Uniunii Europene, fiecare prezentare de stat fiind realizata de cate un grup de elevi. Motto-ul zilei a fost „Uniti in diversitate”,iar scopul activitatii a fost implicarea unui numar cat mai mare de elevi in realizarea unei munci comune si in dezvoltarea spiritului de echipa. Au fost consolidate astfel cunostintele elevilor cu privire la Uniunea Europeana si insemnatatea sa. Activitatea s-a bucurat de un real succes. iar panoul va ramane expus pe coridorul scolii noastre timp de o luna. 
           Tot cu aceasta ocazie, elevii clasei a V-a A au participat,alaturi de prof. Diana Pitea,la un mars festiv in centrul orasului. Acolo,au dansat alaturi de elevii altor scoli si au fluturat stegulete ale diferitelor tari europene. Datorita comportamentului deosebit, elevilor li s-a promis ca nu vor primi tema de casa la limba engleza timp de o saptamana.
           Proiectele de la orele de franceza au fost si ele menite sa marcheze evenimentul.



Învăţarea limbilor străine este o necesitate a zilelor noastre, iar sărbătorirea lor o datorie a elevilor şi profesorilor.Activităţile desfăşurate cu ocazia Zilei Europene a Limbilor au pus în valoare cunoştinţele dobândite de elevi la orele de curs şi au reuşit să prezinte, într-o formă plăcută, aprecierea de care se bucură studiul limbilor moderne în rândul elevilor şcolii noastre. 

    L'apprentissage des langues étrangères est une nécessité dans la société de nos jours et leur célébration est le devoir des étudiants et des enseignants. 
    Les activités organisés à l’occasion de la Journée Européenne des Langues ont mis en valeur les connaissances acquises par les élèves pendant les classes et ont été en mesure de présenter, sous une forme agréable, l'appréciation de laquelle réjouit l’étude les langues étrangères chez les élèves de notre école.