joi, 10 iunie 2010

Fiecare dintre voi e un diamant!

Absolventilor de clasa a VIII-a
Voi sunteti usile noastre calauzitoare.De la voi vom primi cheia spre clasa a VIII-a,iar asa noi vom ajunge cei mai ,,mari” din scoala,dar tot odata si cei mai aproape de despartire.E greu acel moment,si pe chipurile voastre se citeste tristetea si teama pentru ce va va astepta mai departe.
       Colegii din scoala primara si generala nu se uita niciodata.Oricand iti amintesti macar unul dintre ei.Opt ani impreuna,parca au trecut pe nesimtite.Si mie,si noua tuturor ne va fi greu,asa cum va este voua acum.Veti pasi inspre portile liceelor,iar noi va vom privi din urma.Sa nu regretati ca ati fost la Scoala 2 si ca ati mai avut unele neintelegeri intre colegi:e normal,nimeni si nimic nu e perfect.Dar imperfectiunea umana e fireasca si de aceea cu atat mai pretioasa!Stim ca ne veti face un nume cunoscut prin licee,si de aceea suntem mandri ca am fost colegi,vecini,prieteni.
       Nu uitati de sufletele voastre curate.Ele va vor indruma si avandu-le pe ele nu veti fi niciodata singuri.Acel diamant, sufletul, nu se prelucreaza singur,are nevoie de ajutor,de ajutorul fiecaruia.Fiecare fateta a sa trebuie slefuita cu rabdare.Rezultatele se vor vedea in timp si vor fi spectaculoase, chiar daca totul va necesita ceva efort.Cu cat este mai mare,mai curat,mai stralucitor,cu atat veti fi mai biruitori in tot ceea ce v-ati propus sa faceti.Cand nu vom sti ce sa facem,va vom cere ajutorul.Veti fi calauzele noastre.
     Cele 3 zile petrecute impreuna la Raul Sadului  ni s-au parut minunate.Speram ca si voi v-ati simtit bine.Am ras,am plans,ne-am distrat,ne-am simtit bine impreuna.Aceasta excursie ne-a apropiat si ne-a facut sa vedem si alte parti ale sufletului la cei din jur.
       Nu uitati de testele la care mai aveati cate o fituica sau v-ati mai inspirit de la colegul de banca.Cand te asculta,il puneau pe colegul din fata sa stea drept ca tu sa ai caietul deschis pe banca.Era frumos si va fi in continuare asa.Veti descoperii oameni noi care, la fel ca noi, vor incerca sa va transmita ca viata e lunga si plina de peripetii.Nu trebuie sa va fie teama de ce se va intampla!Viata trebuie traita,nu gandita!
      Noi ne vom gandi la voi si speram ca intr-un an,doi sa fim din nou colegi,vecini,prieteni. Si nu uitati niciodata ca SFARSITUL NU-I AICI ! Totul de-abia a inceput.Pentru ca tot ce este mai frumos pentru voi de acum incepe!
Roxana Naznean si clasa a VII-a A