luni, 2 aprilie 2012

Ne plac povestile


Sub acest generic , inimioarele clasei I A au desfăşurat prima activitate din cadrul săptămânii ,,Şcoala altfel’’. Activitatea s-a desfăşurat în aer liber având ca locaţie parcul de pe Bulevard. O frumoasă poveste scrisă de cei mici din clasa I, care nu au terminat încă de învăţat alfabetul, dar au dorinţa fierbinte de a o face şi... de a o face bine.
Vremea frumoasă, dar cam friguroasă, a permis desfăşurarea activităţii care a urmărit dezvoltarea armonioasă a copilului, încurajarea copiilor sa  citească  pentru  a intra în lumea  vrăjită a poveştilor, cultivarea  interesului  pentru  lectură  şi îmbogăţirea  vocabularului, dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor prin jocuri de rol cu trimitere la personaje din lecturile citite.
Activitatea s-a desfăşurat după scenariul:
a)      Citirea lecturii suport ,,Ursul păcălit de vulpe ’’de   Ion Creangă
b)       Aplicaţii pe baza lecturii:
-ordonare de cuvinte pentru a obţine propoziţii;
-caracterizarea personajelor
-rebus
-ghicitori
-puzzle
-joc de rol
-citirea unor poezii moralizatoare cu referire la textul suport citit şi recitarea lor în funcţie de diferite stări sufleteşti
c)Aprecierea activităţii desfăşurate:
-s-a apreciat activitatea derulată, s-au evidenţiat cei care au fost interesaţi, implicaţi, activi şi au contribuit la desfăşurarea activităţii; s-au făcut recomandări celor pasivi, neatenţi.
-fiecare a primit o mască, fetiţele –vulpiţă, iar băieţii-urs
-pentru ziua următoare fiecare elev îşi va consemna impresiile
inv. Zita Rusu