sâmbătă, 7 aprilie 2012

Marti din ... saptamana "Scoala altfel"



Ziua de marţi a debutat la clasa I A cu o demonstraţie de arte marţiale susţinută de unii membri ai Clubului Sportiv Funky şi Dracones Dojo din cadrul Asociaţiei Holistic Freedom, deţinători ai centurilor negre şi nu numai , campioni naţionali la diferite categorii.
Alături de noi am chemat şi clasa I B . Activitatea a fost interactivă şi a plăcut mult copiilor. Au câştigat câte o săptămână de antrenamente gratuite , iar prin tragere la sorţi  o lună, 3 săptămâni sau 2 săptămâni de antrenamente gratuite. Toţi se vedeau deja mari campioni. M-a bucurat entuziasmul lor şi aş fi mulţumită dacă fiecare elev al meu ar practica sistematic un sport şi ar adopta de pe acum un stil de viaţă sănătos .
Am făcut întreceri de alergare de viteză şi de aruncare la ţintă. Au fost premiaţi primii trei clasaţi pe două categorii:fete şi băieţi. Ştiu să se bucure de victorie ,dar nu ştiu să piardă. Sper să înţeleagă curând că important este să participi, că fiecare iese în câştig pentru că s-a simţit bine şi s-a distrat.
Copiii au avut ocazia să asiste şi la prezentarea maşinii pompierilor care au venit în curtea şcolii pentru demonstraţii.
Au fost curioşi , au urcat în maşină, au pipăit tot , au pus întrebări.
A doua activitate,,Păsările, prietenele noastre’’ a cuprins prezentări power point unde au putut observa tipuri de cuiburi şi audia minunate triluri.
Individual au lucrat câte o pasăre din hârtie şi în grup un copac cu păsări.
După aprecierea din finalul zilei au primit câte o fişă cu ghicitori despre păsări.
Aştept, pentru ziua următoare ,consemnarea impresiilor.
inv. Zita Rusu