joi, 5 aprilie 2012

Fantezie in verde


Barca pentru expediția noastră era, în sfârșit, gata! Am plănuit această călătorie cu mult timp în urmă. Căutam o floare deosebită cu un parfum magic, care te face să rămâi copil pentru totdeauna.
Am organizat totul și aveam o strategie cu care nu puteam da greș. Am pornit cu barca de dimineață, am văzut peisaje minunate și insule bogate în vegetație. Dar insula pe care o căutam… nicăieri… Peisajele se înecau încet în ocean, soarele își ascundea câte o rază după nori, ceața plutea deasupra noastră, nu se mai vedea nimic și începea o furtună puternică. Furtuna a ținut o zi, două, trei… Rămâneam fără provizii și câțiva dintre prietenii noștri s-au îmbolnăvit.
Dintr-o dată, s-a auzit o bubuitură puternică, iar o zdruncinătură zdravănă ne-a aruncat la pământ. Apoi, totul s-a transformat într-o ceață densă… M-am trezit pe o insulă pustie… Și totuși, descopereai acolo o țară a minunilor. Când o priveai, parcă se revărsa peste tine o cascadă de flori și parfumuri îmbietoare. Deasupra, se vedea un curcubeu care o adăpostea.  L-am numit curcubeul copilăriei. Pe acea insulă, parcă cerul cobora cu multă speranță pe pământ, fluturi și flori dansând în horă.
Prietenii mei s-au trezit, chiar atunci când voiam să pornesc în explorarea insulei. Dar ei m-au oprit, spunând că barca e distrusă și trebuie să construim un adăpost până când o reparăm. Am adus niște lemne perfecte pentru pereți și o frunză uriașă pentru acoperiș. Proviziile care au scăpat, le-am dus înăuntru, iar de pe insulă am cules fructe. Acolo, seara era specială… Stăteam întinsă pe spate, privind cerul înstelat. Luna, regina nopții, șoptea amăgiri, iar noaptea neagră strălucea din pricina stelelor ce luceau ca diamantele.
În fiecare dimineață, luceafărul luminii, soarele, străpungea apa oceanului cu atâta putere, încât nu o puteai privi. Iarba strălucea de la roua care aluneca lin și cădea pe nisipul încă rece.
Toate acestea s-au sfârșit în ziua în care a fost reparată barca, iar noi ne-am întors. Chiar dacă nu am găsit floarea pe care o căutam, am găsit paradisul copilăriei, trăind o fantezie în verde.
Teodora Mureșan, clasa a V-a B