joi, 19 aprilie 2012

Scoala altfel


Saptamana dinaintea vacantei de primavara se numeste “ Scoala altfel”. Este o saptamana in care elevii se joaca, merg in excursii si invata diferite lucruri.
            In prima zi din aceasta saptamana clasa noastra a organizat o excursie la Poenita. In curtea scolii ne-am inatlnit cu doamna invatatoare, care ne astepta sa pornim la drum. Drumul nu a fost lung,  asa ca am ajuns repede. Acolo , la scoala  , ne asteptau elevii din Poenita pregatiti sa pornim catre padure. Inainte insa  de a pleca am citit din cartea “ Micul Print” de Antoine De-Saint Exupery cateva capitole, dupa care ne-am jucat in curtea scolii cu un iepuras si am mai jucat fotbal.  Si, deoarece, copiii din Poenita doreau sa mergem la padure, am pornit impreuna la drum. Din padure trebuia sa luam pamant pentru ghivecele pe care le dusesem cu noi . Cu mic, cu mare am urcat un deal destul de abrupt. Ajunsi in varf am cules flori , iar profesorul care ne insotea a scos pamant pe care l-am dus inapoi la scoala .Osteniti, am plantat mladitele de muscate in ghivecele pregatite si apoi ne-am jucat cateva minute.
            Am plecat cu zambetul pe buze catre clasa fericiti si de activitatile ce ne asteptau in ziua urmatoare.
            Marti, a doua zi , m-am trezit bucuros si am plecat la scoala unde urma sa pictam ouale pentru pasti si sa tinem cursul de dans.
            Ajunsi la scoala ne-am apucat de lucru. In timp ce lucram, in curtea scolii au venit niste pompieri care ne-au tinut o reprezentatie. La scurt timp am reusit sa terminam de pictat ouale si animalele de décor.Am facut o mica expozitie in care ne-am expus lucrarile. La ora de dans am invatat cateva miscari noi.
            Aceste doua zile au fost minunate si  sper ca si urmatoarele sa fie la fel .

 TONCEAN MIHAI TUDOR,   Cls. a IV-a  A