sâmbătă, 21 aprilie 2012

O intamplare ciudata la teatru


Era un grec care a mers intr-o zi la teatru.El nu se putea hotari ce i-ar placea mai mult:tragediile sau comediile, asa ca a hotarat sa mearga sa vada o piesa de teatru din fiecare. Un bogat i-a platit biletul.
         Prima data a vazut piesa „Prometeu inlantuit” scrisa de Eschil , un autor de piese tragice.A descoperit ca actorii purtau niste masti pentru a exprima starea de spirit prin care treceau.
         A trecut o saptamana si a mers la o piesa de comedie: „Broastele” scrisa de Aristofan, un autor de comedii.A descoperit ca aici actorii purtau masti comice.
         A doua zi, festivalul din Olimpia a continuat.Acum a vazut piesa „Pasarile” scrisa de Aristofan. A mers sa isi caute un loc.Cand piesa de teatru era pe sfarsite s-a uitat cine sta langa el. Era chiar Dionysos.Grecului i se paru cunoscuta persoana si si-a dat seama de unde: era copilul tinut in brate de Hermes in statuia celebra a lui Praxitele : „Hermes cu Dionisos copil”. Sau cel putin semana cu acesta, deoarece Dionisos era zeul vinului.Sa-l fi avut Praxitele ca model exact pe copilul de langa el ?
         La finalul piesei ei si-au parasit locurile si s-au indreptat spre casele lor. Grecul ajuns acasa a povestit intamplarea si sotiei sale. Initial ea nu l-a crezut, dar si-a dat, intr-un final seama ca ce spuse sotul ei era real. Asa ca ea l-a indemnat sa se mai duca.Grecul nu a mai ales ce piese ii placeau si s-a dus la asa multe piese ca nici nu mai stie cate.
         Astfel teatrul devenise parete din viata lui.
                                                       
                                                        Feier Teodora, clasa a V-a B