marți, 12 aprilie 2011

La Poienita



 Azi, de dimineaţă, soarele ne-a întâmpinat cu razele sale călduţe, prevestind o zi frumoasă de primăvară. Am plecat bucuros spre şcoală sperând că voi petrece o zi plăcută în excursie.
La ora zece am pornit, împreună cu colegii şi doamna învăţătoare, spre şcoala din Poieniţa.
Drumul spre Poieniţa cu autobuzul a fost foarte rapid. Cu toţii eram nerăbdători să ajungem la prietenii noştri din Poieniţa.
Când am ajuns, copiii de acolo ne-au întâmpinat bucuroşi. În semn de prietenie, noi le-am adus obiecte de îmbrăcăminte, jucării şi dulciuri.
După ce ne-am odihnit puţin, i-am învăţat pe copii să facă diverse imagini folosind o tehnică interesantă numită quilling. Când am terminat planşele,
ne-am îndreptat spre pădure într-o drumeţie. Codrul cel mare parcă nu se mai sfârşea. Printre copaci, am observat cum iarba a crescut ca un covor de culoarea smaraldului. Aerul era parcă mai curat decât în oraş.
Doamna învăţătoare ne-a arătat unele plante care au rădăcini sub formă de bulb sau rădăcini firoase. Astfel am înţeles mai bine unele lecţii învăţate la şcoală.
În timpul drumeţiei am făcut întreceri la alergare cu copiii de la Poieniţa şi am urcat dealul până în vârf. Toţi zburdam veseli şi fericiţi.
Când am obosit ne-am aşezat pe iarbă şi am mâncat în mijlocul naturii. Apoi ne-am întors la şcoala din Poieniţa, ne-am luat rămas bun de la prietenii noştri şi am plecat spre casă.
A fost o zi minunată de care ne vom aminti cu placere.
Radu Moldovan, cls. a III-a A