luni, 30 noiembrie 2009

"Rime autumnale"

,,Rime autumnale’’s-a desfăşurat în prezenţa unor invitaţi de vază . Fiecare elev şi-a prezentat creaţia în versuri având ca tematică toamna. Prezentările s-a bucurat de aplauzele auditoriului numeros şi de aprecierile scriitorului şi omului de cultură dl. Nicolae Băciuţ. Au urmat discuţii cu domnia sa şi cu tânăra scriitoare, o fostă elevă de-a scolii noastre,Diana Ola.Pentru menţinerea atenţiei şi a spiritului creator s-a organizat miniconcursul,,Catrenele toamnei’’.Concurenţii, cei mai curajoşi dintre micuţii poeţi, au avut de alcătuit pe loc un catren dedicat toamnei. După jurizare s-au acordat diplome şi mici premii constând în carneţele şi câte o carte oferită de dl. Nicolae Băciuţ. Activităţile au stat sub semnul creativităţii, spontaneităţii, expresivităţii şi al creaţiei. Ştim că nu toţi vor ajunge scriitori, dar cu siguranţă îşi vor putea exprima mai bine sentimentele, trăirile şi speram să devină toţi cititori consecvenţi, iubitori de carte.(inv Zita Rusu,coordonatoarea activitatii)
 In fata elevilor din clasele a III-a A si a VII-a A au luat loc scriitorul Nicolae Baciut,Diana Ola si coordonatoarea proiectelor educative,prof. Codruta Baciut.
Cei mici s-au intrecut in a scrie versuri dedicate toamnei. Iata o mostra:"Copacii s-au dezvelit/Frunze cad pe jos a jale/Si se-ngana in cuvinte?De ocara"(Serafim Hancu).Sau:"Aurie,sclipitoare/Cine este Doamna oare?/Frumoasa,stralucitoare,si pe frunze nu le doare/Ele se ingalbenesc,florile se ofilesc"(Serban Bilac)
Un autograf pe o carte e intotdeauna binevenit.Prezent in mijlocul copiilor,scriitorul Nicolae Baciut le-a vorbit despre cat de important e sa fii creativ.Intr-o lume a exemplelor negative,intr-o societate care se cauta, domnia sa a facut un apel la lectura si invatatura, in fata unor copii care pretuiesc cuvantul scris si respecta "un nume adunat pe o carte"



Premierile sunt intotdeauna festive.Oficiile le-a facut aici tanara scriitoare Diana Ola, care a tinut sa ofere fiecarui copil care a participat la concursul de catrene pe tema toamnei, cate un exemplar din primul sau volum.

 Asistenta a fost una numeroasa, formata din elevi, dar si parinti de ai lor si cadre didactice din scoala.Cei mici i-au impresionat prin modul in care percep cuvantul scris si au primit ropote de aplauze. A fost parca o comuniune intre o clasa primara si una de gimnaziu, comuniune des intalnita la Scoala Generala Nr.2.

Diana Ola a invatat sa zboare de tanara. Poate nu intamplator, ea este una dintre primele participante la un concurs cu mare priza in anii trecuti la Generala 2, concurs intitulat "Da-mi o sansa sa zbor!" Diana a stiut sa profite de sansa si e pe drumul cel bun.Primul volum publicat nu putea sa nu aiba legatura cu zborul. Si cum fluturii zboara atunci cand sunt liberi, Diana s-a eliberat de orice fel de temeri si a inceput sa planeze.Speram s aii fie zborul lin, dar in acelasi timp tot mai inalt si ne face mare placere sa postam aici coperta primului sau inceput literar, cu convingerea ferma ca multe altele vor mai urma.

Autografe,zambete, urari de succes...atmosfera de gala pentru oameni de gala.Scoala 2 si-a pretuit intotdeauna valorile, le-a scos in fata discret,fara emfaza,iar timpul le-a dovedit totdeauna veridicitatea.O carte oferita e intotdeauna o farama de suflet.O particica din ceea ce noi am spus mereu ca este reliefat in deviza noastra:"prieteni mereu!"