luni, 30 noiembrie 2009

"Un prieten adevarat se va interesa mereu de tine..."


Prietenia,cred ca toti am cunoscut-o.Sau daca nu,o vom cunoaste.Uneori adevaratii prieteni apar cand te astepti cel mai putin,chiar atunci cand ai cea mai mare nevoie de ei.Te sprijina in ceea ce faci si nu iti dau acordul pt. a face lucruri rele.Prietenii adevarati sunt acele persoane care iti raspund cu "orice" la intrebarea "Faci ceva pt. mine?" . Sunt acele persoane care ar face orice pt. tine,indiferent ca e zi sau noapte,soare sau ploaie,ceata sau vant.Un prieten adevarat se va interesa mereu de tine,chiar daca iti va arata ca nu-i pasa.Niciodata nu te va lasa la greu,iar atunci cand treci prin momente grele va sti cum sa aduca zambetul pe fata ta.El nu va plange de mila doar pt. ca plangi si tu,ci va plange pt. ca va sti ca tie nu ti-e bine si ai probleme.
Oricat de fericiti am parea,prietenii adevarati simt tristetea din sufletul nostru mereu.Ei vad prima lacrima,a doua o sterg,dar a treia o opresc.In orice prietenie exista certuri,mai mici sau mai mari.Dar atata timp cat sufletele stiu ca au nevoie unul de celalalt,nimic nu va putea rupe o prietenie bine cladita.Prietenii nu sunt doar acele persoane cu care te distrezi non-stop si faci doar prostii,cu care iesi in oras sau stai la barfe.NU!Prietenii adevarati iti dau sfaturi cand ai nevoie,te incurajeaza,te vorbesc de bine in fata altor persoane,lucruri pe care prietenii falsi nu le fac.Prietenii adevarati ii poti numi frate/sora pt. ca sunt o parte din tine.Te ridica atunci cand esti in cadere,si te ajuta sa fii ceea ce iti doresti cu adevarat.Probleme tale sunt si probleme lor.
De aceea,pt. ca prietenii sunt niste persoane speciale,doare atunci cand mari prietenii incep sa se destrame.Simti ca pierzi tot,nu mai ai cui sa-i povestesti toate trairile si emotiile tale,bucuriile si momentele grele din viata ta.Dar asta e una din incercarile vietii,pe care tu trebuie sa o treci.Cere-ti scuze mereu,chiar daca nu ai gresit.Fii tu acea persoana care doreste impacarea si fa tot ce-ti sta in putinta pt. a-ti recapata adevaratul prieten.Vei vedea ca in cele din urma toate vor revenii la normal.Iubeste-ti prietenii !

Madalina Man, cls. a VIII-a B