miercuri, 11 noiembrie 2009

ŞCOALA GENERALĂ NUMĂRUL 2



Situată în zona centrală a municipiului Tîrgu Mureş cu un corp profesoral cu o solidă formaţie stiinţifică şi educativă, şcoala răspunde în cel mai înalt grad la cerinţele comunităţii locale de instruire a copiilor de 6-15 ani, de pregătire a lor pentru liceele performante din oraş.
Numai în anul şcolar recent am asigurat admiterea la prima opţiune pentru clasa a IX –a la următoarele licee:
Colegiul Naţional AL. Papiu Ilarian - 16 elevi
Colegiul Naţional Unirea - 4 elevi
Liceul Bolyai Farkas si Liceul Reformat 21 elevi
Liceul Economic - 6 elevi
Liceul Pedagogic 2 elevi
Liceul Electromureş, profil informatica - 8 elevi
Liceul Gh. Marinescu - 8 elevi
Liceul de Artă 4 elevi
Liceele industriale (toate la un loc)- 4 elevi

Media generală a şcolii este 9,o4, iar 52 % din cei 667 de elevi ai şcolii au numai medii de 9 şi 10. Promovabilitatea este de 100%.
Ca urmare, individualizarea ofertei educaţionale a unităţii şcolare în funcţie de nevoile reale ale comunităţii pe de o parte şi condiţiile concrete (financiare,spaţii) în care funcţionează şcoala sunt preocupările fundamentale ale conducerii şcolii în perfect acord cu colectivul didactic.
Ne mandrim ca scoala noastra dispune de o atmosfera deosebita,realizata prin foarte buna colaborare dintre elevii si dascalii nostri.Acest lucru ne face mereu sa consideram o onoare apartenenta la aceasta institutie de invatamand situata in elita scolilor muresene.

Scurt istoric


Şcoala s-a infiinţat în anul 1888. În perioada 1888-1904 instituţia a purtat denumirea de Şcoala comunală de Stat de fete Tîrgu Mureş. Pe locul vechii clădiri, între anii 1905 – 1906 s-a construit o şcoală nouă .Între 1906 -1907 şi-a schimbat denumirea în şcoala de stat de fete .În anul 1916 apar clasele mixte. În anul 1919 se schimba denumirea şcolii în Scoala primară de stat din strada Principele Carol, având secţii de predare română şi maghiară. În 1949 se schimba denumirea în Scoala elementară de 7 ani nr.1 În 1954 se schimba denumirea în Scoala elementară de 7 ani nr.2. În 1963 se schimba denumirea în Scoala elementară de 8 ani nr.2. În momentul de faţă se numeşte şcoala Generală Nr.2 Tîrgu Mureş, strada Gheorghe Doja nr.11.
Ne mândrim cu un număr mare de intelectuali de renume, economişti, ingineri, doctori, profesori, care şi-au început studiile pe băncile şcolii noastre.

Baza materială:
22 săli de clasă,
2 laboratoare de fizică –chimie şi biologie,
cabinet de istorie functional
cabinet de limba maghiară
cabinet de limba engleză
cabinet de limba franceză
cabinet de geografie
cabinet de limba romana
cabinet de matematică
cabinet de informatică,
cabinet psiho-pedagogic,
cabinet de resursă,
cabinet medical,
sala de sport,
bibliotecă,
sala profesorală,
direcţiune,
secretariat,
contabilitate – administraţie.



SURSA:http://educatie.inmures.ro