miercuri, 20 octombrie 2010

Cata "buna crestere"...

Zi de zi intalnim la fiecare colt al strazii oameni de care te minunezi cand auzi ce perle pot scoate pe gura . Deja e o moda , nu mai e o mirare . La fiecare intersectie auzi cate un sofer bine dispus care le imparte la toti ceilalti soferi care ii taie calea cate umpic din “buna lui dispozitie “.
In zilele de azi vorbirea si comportamentul oamenilor este dezolant . Nu mai e o suparare atunci cand prietenul tau iti spune sa mergi acolo de unde ai venit sau si mai bine daca te-ar face o vietuitoare care nu are nici o vina ca e asa cum e . Tu ii raspunzi inapoi si incepeti sa radeti ,ca si cum totul se desfasoara normal , iar limbajul este “total adecvat” , fara nici o greseala de exprimare sau de "continut".
Pe o alee se iveste un inept, care vrea sa demonstreze ca n-are cei sapte ani de-acasa . Acesta scruteaza, persone care par ,, dornice “ de putina actiune . Dupa ce tinta este ochita , fara sa stea pe ganduri , subiectul abordeaza persoana nevinovata . Ademeneste prada in vizuina si ,, Hat ! “ , ineptul molesteaza nevinovatul care se bucura de o plimbare linistita . Si daca asta nu era de-ajuns , mai apeleaza si la jigniri , doar asa , de dragul de a le spune . Macabrul trait de omul nevinovat nu poate fi descris . In fiecare zi trebuie sa te rogi si sa stai cu frica in san , sa nu fi intr-o buna zi urmasul nevinovatului om . Acest lucru este considerat 100% distractie de catre ineptul nosrtru .
Aceasta este o parte mica , o particica a lumii in care traim . Inca nu stim unde se va ajunge in timp . Dar sa speram ca nu mai rau , ci mai bine !Numai ca asta depinde si de fiecare dintre noi!
Roxana Naznean, cls. a VIII-a A