miercuri, 20 octombrie 2010

Linguseala...

         Am o antipatie pentru oamenii lingusitori . Acesti oameni obtin de cele mai multe ori ce vor prin acest har e care il au . Daca ne uitam bine , eu sunt peste tot in jurul nostru .Nu mai putem scapa de ei . Sunt ca o invazie extraterestra sau precum o colonie de termite care vin spre tine si sunt gata-gata sa te devoreze pana la ultimul strop de bunatate , bunavointa  .
            Vin langa tine si incep sa se aduleze . Pentru a ramane calma , in ciuda faptului ca nu sufar oamenii de genul acesta , ma prefac ca ploua sau intru in discutii cu alte personae , chiar daca acest lucru nu e chiar cel mai politicos . De cele mai multe ori asa reusesc sa ma eschivez de astfel de pericole ambulante . Daca nu reusesti sa-i indepartezi de la bun inceput , ei incep sa se acroseze de tine , tu , nemaiavand scapare . Uneori chiar ma uit perplexa la ei si ma mir cat de priceputi pot fi la linguseala . Parca ar fi o arta , un sport , o meserie pe care o practica cu mare placere . Se dedica trup si suflet acestui lucru foarte iritant .
            De obicei lingusitorii sunt si foarte volubili . Linguseala si vorbaria … sunt fatale impreuna . Ar putea scoate din sarite si cel mai calm om cu putinta .Daca vreti sa intrati in contact cu mine , nu folositi linguseala!  Riscati sa incep sa va cataloghez gresit . Exista multe alte cai . Descoperiti-le singuri !Nu o folositi pe cea mai proasta!
Roxana Naznean, cls. a VIII-a A