luni, 3 ianuarie 2011

Sa iubim sau nu?


E o intrebare des intalnita in zilele noastre . Multi ne confruntam zi de zi cu situatii in care suntem implicati sufleteste … sau poate nu .
Pro
Cei mai multi spun ca e bine sa pui suflet in ceea ce faci , ba chiar mai mult sa iubesti o fiinta , o persoana . Fiind un om inchis , retras , nesemnificativ pentru cei din jur , e bine sa stii ca ai pe cineva alaturi care te sprijina si iti impartaseste aceleasi sentimente pe care le ai si tu pentru el . Oamenii spun ca dragostea e un sentiment magic , care te poarta intr-o lume mai buna , in care nu trebuie sa te preseze gandurile si obligatiile . Fiind cu persoana iubita langa tine uiti de toate grijile si neplacerile vietii .
Te-a parasit iubitul/iubita ? … Nici o problema , iei totul de la capat . Mai exista baieti/fete care ar putea fi dornici/dornice sa va impartasiti sentimentele intr-un parc , pe o alee cu flori , tinandu-va de mana .
Contra
 Dar exista cealalta parte a omenilor, care nu este de aceeasi parere . Acestia spun ca nu e bine ca pui atata dragoste si daruire in orice lucru marunt pe care il faci sau ca nu e bine sa te atasezi atat de mult de o persoana incat sa ajungi sa o iubesti , deoarece intr-o buna zi , ti se va frange inima . Vei fi atat de deprimat incat vei crede ca nu vei mai putea iubi vreodata si nu vei mai putea avea vise .
Te-a parasite iubitul/iubita ? … Gata , ,, s-a taiat filmul “ , tu nu vei mai iubi pe nimeni si nimic vreodata . Vei sterge toate amintirile cu el/ea si il/o vei da uitarii .
Opinia mea
Nu spune nimeni ca e neaparat sa iubesti ceva sau pe cineva , dar nu spune nimeni sa nu iubesti . Fiecare are dreptul sa iti arate sentimentele in orice fel doreste  … sau … poate sa nu si le infatiseze , e strict dorinta lui . Desii , ar fi mult mai bine sa se deschida in fata oamenilor , sa arate cine este si de ce e in stare .
E o senzatie foarte frumoasa sa sti ca cineva te iubeste , iar tu simti la fel pentru el . Dragostea va inconjoara , iar voi , purtati de valuri , va impartasiti sentimentele sincer , asa cum faceati la gradinita . Cum sa nu-ti placa dragostea ? … Chiar daca pana la urma apare pe neasteptate momentul in care gata , nu mai e ce a fost … sa stiti ca nu e sfarsitul lumii . Bun , gata , dar o luam de la capat ; iar si iar , pana cand acea mare dragoste va aparea si va schimba pana la urma totul .
Desii nu am multa experienta in ceea ce priveste dragostea , stiu ce vreau de la ea , si sper ca intr-o buna zi va bate si la usa mea si imi va cere sa ma duc cu ea . Si sa nu  uitati niciodata : DRAGOSTEA VA INCONJOARA,ORIUNDE SI ORICAND !
Roxana Naznean, cls. a VIII-a A