luni, 29 august 2011

Dans tacut


Dedicata dascalului...


Ce bine ar fi daca toate zilele ar fi dansate in tăcere
dansez în muzica fluxului viu al existenţei
păşesc ferm dar atent pe covorul moale al naturii din care fac parte
dansez un tango mirific şi viu interpretat de Itzhak Perlman
ce bine ar fi daca toate zilele mele ar fi dansate în tăcere
oamenii ar aluneca pe iarba moale abia atingand-o
cu multa deferenţă şi consideraţie,
alert şi conştient, mo chao.
Reflexie senină.

Dacă toate zilele ar fi dansate în tăcere,
rezonanţele tangourilor ar vibra în scoarţa copacilor şi ar fi oglindite de strălucirea lacurilor pe lângă care aş dansa
ele ar îmbrăţişa nimfele măiestre şi greierii artişti.
Dansează în tăcere spiritul meu frumos şi

duminică, 28 august 2011

Nicolae Ceauşescu


Activist de partid si om de stat, s-a nascut intr-o familie de tarani in satul Scornicesti, judetul Olt. Biografia oficiala de odinioara afirma ca si-ar fi inceput activitatea de munca la varsta de unsprezece ani, dar nu se spune nimic daca ar fi frecventat vreo scoala. In schimb ni se aduce la cunostinta ca Nicolae Ceausescu a fost doctor in stiinte politice si sociale, precum si doctor honoris causa a Universitatilor din Quito, Quezon, Beirut, Lima, Yucatan, Teheran si al multor altor institutii prestigioase. In miscarea comunista se incadreaza de la varsta de cinsprazece ani, tot pe atunci a fost arestat pentru prima data. In intervalele dintre detentii, Nicolae Ceausescu urca destul de rapid pe scara ierarhiei comuniste ilegale, ocupand posturi tot mai inalte si, in cele din urma, devine, in 1939, secretar al C.C. al Uniunii tineretului comunist.
Dupa august 1944, cariera lui Nicolaie Ceausescu inregistreaza o ascensiune si mai vertiginoasa: membru al C.C. al Partidului Comunist, secretar al unor comitete regionale de partid, deputat in Marea Adunare Nationala, ministru al agriculturii, sef  al Directiei Superioare Politice a Armatei , viceministru fortelor armate, membru al Birolului Politic, secretar al C.C. al partidului.
In 1965, dupa moartea protectorului Gh. Gheorghiu–Dej, Nicolae

sâmbătă, 27 august 2011

Vacanta


Vacanţa e frumoasă
Şi trei luni durează.
Tare o iubesc
Şi mă-nveselesc!

Plaja este magică,
Apa fermecată,
La soare să stau aş vrea
Ziulica toată.
El Jadouli Yassmina, cls. a IV-a A

vineri, 26 august 2011

Winston Churchill


Winston Leonard Spencer-Churchill , primul copil al lordului si al lui lady Randolph Churchill , s-a nascut pe data de 30 noiembrie 1874 la Bleheim Palace , resedinta familiei Churchill.
    Casatoria lordului Randolph Churchill(al doilea fiu al celui de-al saptelea duce de Marlborough) cu Jennie Jerome (a doua fiica a unui anteprenor american instarit) avusese loc cu doar sapte luni si doua saptamani in urma , la 15 aprilie 1874.
    Trecand anii , Winston era acum elev al colegiului Harrow, ce-i drept unul mediocru si indisciplinat . Datorita acestui lucru el a intrat destul de greu la la scoala militara din Sandhurts , ratandu-si  de doua ori admiterea.
    In noiembrie 1895 , Winston , locotenent in Regimentul 4 Husari , a obtinut o permisie de cateva zile pentru a vizita Cuba , cu scopul de a observa desfasurarea razboiului revolutionar cubanez impotriva Spaniei. Apoi a fost trimis in India , cu ocazia operatiunilor din Malakland.
    Cariera sa politica a inceput in 1904 , cand Winston Churchill devine

marți, 23 august 2011

Peninsula – Felsziget 2011


Mare festival de muzica din Romania, Peninsula Felsziget e pe cale sa inceapa !! Mai sunt cateva ore pana ce, Targu Muresul va redeveni gazda acestui festival, in acest an, un festival Tuborg Greenfest. Anul acesta se anunta, ca in fiecare an, nume grele precum Nick Warrmen, Iggy and the Stooges, Kasabian si multi altii, dar si artisi romani precum cei de la ROA, Suie PaParude, Compact, Guess WHO si altii.
Biletele pentru Peninsula, s-au pus in vanzare de cateva saptamani, dar dupa cum am auzit, s-au vandut intr-un numar foarte mare, deci lume multa aici, la Mures ! Sunt curios de atmosfera ce va fi la concerte. Nu poate decat una de ” Rock this Party ! “.
Dragos Moldovan

Amintiri...dar "tot ce-i mai frumos de-acum incepe!"


luni, 22 august 2011

Flori vazute de Vadim

Vara


Vara a sosit,
Vacanţa a venit!
Hai copii la joc,
Să uităm de tot!

Soarele e permanent
Sus pe cerul mare,
Hai copii să ne jucăm
Până-i de culcare!



La mare sau la munte
Noi toţi am plecat,
Fiind bucuroşi şi veseli,
Devreme ne-am sculat!
Serafim Hancu, cls. a IV-a A

duminică, 21 august 2011

Raluca si fotografia


Raluca Iclanzan face parte din categoria fostilor nostri elevi pasionati de arta fotografica ( foarte multi la numar, de altfel). Am ales cateva dintre instantaneele ei surprinse recent la Sighisoara, unde a participat la o tabara de arte plastice...



sâmbătă, 20 august 2011

La bal


       Era o frumoasă zi de vară. Domnişoara Triunghi a organizat un bal mascat, la care, a fost invitată toată comunitatea, cu o condiţie: sa fie costumati. Organizatoarea avea un costum de zână, pe care l-a purtat cu  multa plăcere.
        Litera P, poştaşul, se plimba din casă în casă să ofere invitaţii. Când a ajuns la doamna Cerc a fost surprins de

vineri, 19 august 2011

Tango


Doamnei prof. Baciut,cu multumiri pentru educarea fiului meu

Dac-aş putea, aş constrânge toată drama omenească într-un singur tango
un dans sălbatic de el sau eu
unul din noi trebuie să traiască
unul trebuie să triumfe.
Deşi pare o luptă de fapt nu e,
mai curând încârligare mladioasă de liană tânără pe stejar,
înmănunchiere de duritate şi forţă
cu mângâiere tandră şi catifelată
viaţă contopită în viaţă
pasiune pură,
diafană si voluptoasă mângâiere de briză prin păr
eu şi cu drama mea
trandafirul roşu înflăcărat şi parfumul lui fermecător.

Sunt beat,
beat de atâta frumuseţe ce-mi plouă jungla
foc mistuitor, săbii înlănţuite şi mândre, pasiune şi amor
viaţă în viaţă,
dramă plină în existenţă triumfatoare
vulcan în plină erupţie pârjolind văzduhul umed
lava clocotitoare izvorâtă din pasiuni umane
dragoste şi lacrimi
râs şi lacrimi
plonjat de val mistuitor peste ţărm însetat de amor
de-aş putea constrange toată drama omenească într-un singur tango
lumea ar mai trăi odata prin urletul meu sălbatic şi ancestral
mi-a intrat tangoul în sânge odată cu sarea din bucatele barbare,
odată cu vinul mândru şi fecioarele zvelte.

Daca aş putea aduna toată viaţa intr-un singur tango
aş reuni masculinul cu femininul
m-aş accepta pe mine însumi!

Mihai Corui

joi, 18 august 2011

Vacanta de vara


Ce mult te-am aşteptat vacanţă!
Ce bine îmi pare că tu ai sosit!
Tu mi-ai golit ghiozdanul
De carţi şi caiete
Tu m-ai scăpat de teme
Şi tezele, tot tu le-ai izgonit,
Mă bucur că în sfârşit
Pot sta la soare,
Pot înota în iazul de lânga ogor,
Mă bucur că pot dormi linistit în fân
Şi de tine, vacanţă, să nu –mi fie dor
Acum ceasul nu mă mai trezeşte,
Acum mama nu mă mai grăbeşte
Totul este liniştit,
Vacanţă bine ai venit!
Cosmin Iclanzan,cls. a VII-a A

marți, 16 august 2011

Vacanta


A venit vacanţa mare,
Mergem în excursii, oare?
Şi la munte şi la mare
Atunci ar fi foarte tare!

Vreau să trecem de hotare,
Să plutim şi cu vapoare.
Dar, unde vom merge oare,
În această vacanţă mare?
 Nichifor Alexandru,cls. a IV-a A

luni, 15 august 2011

Carol al II-lea


             Carol al II-lea a fost... al III-lea rege al Romaniei din dinastia Hohenzollern intre 8 iunie 1930 si 6 septembrie 1940. El a fost cunoscut si sub numele de Carol Caraiman dupa ce fusese dezmostenit din Casa Regala de Hohenzollern-Sigmaringen fiind fiul cel mare al regelui Ferdinand al Romaniei si al sotiei sale Regina Maria.
          Carol s-a casatorit prima oara in Ucraina pe 31 august 1918 cu Ioana Maria Valentina Lambrino.Casatoria a fost anulata , iar fiindca cei doi au continuat sa pastreze legatura li s-a nascut un fiu pe nume Mircea Gregor Carol Lambrino care a fost considerat ilegitim.carol s-a recasatorit pe 10 martie 1921 la Atena in Grecia cu Printesa Elena a Greciei si Danemarcei.In cadrul acestei casatorii s-a nascut printul Mihai.La scurt timp casatoria s-a rupt datorita aventurii regelui cu Elena Lupescu si datorita scandalului creat regele a renuntat la tron in favoare fiului sau,Mihai.
         Carol a avut o domnie agitata si datorita imprejurarilor legate de viata lui sentimentala a fost nevoit sa renunte la tron si sa se indeparteze de Carol 1, de Ferdinand 1 si de fiul sau Mihai 1. El s-a intors in tara pe 6 iunie 1930 cand a fost proclamat rege dupa exact 2 zile.La 8 iunie 1930 Carol al II-lea devine regele Romaniei, cu sprijinul guvernului taranist si cu incalcarea legii de

sâmbătă, 13 august 2011

Van Gogh

Vincent Van Gogh este considerat unul dintre cei mai de seama artisti ai tuturor timpurilor.Acesta s-a nascut in data de 30 martie 1853 intr-un orasel olandez numit Groot Zundert. Tatal sau era pastor protestant iar mama provenea dintr-o familie de negustori de arta si pictori .Van Gogh avea 7 frati , dintre care Theo ii era cel mai apropiat. La varsta de 16 ani pleaca sa munceasca in Haga, intr-o filiala a casei pariziene de arta Goupil . Alegerea sa a fost determinată de dorinţa de a face pe plac părinţilor. Angajându-se la Goupil, Van Gogh intră în contact direct cu pictura şi cu desenul În timpul liber vizita muzeele din oraş şi studia operele maeştrilor olandezi. În 1873 este transferat la sediul Goupil din Londra. Artistul va sta acolo până în 1876 şi va experimenta o dureroasă singurătate. O altă perioadă importantă este cea din Belgia. Ajunge acolo în 1878 şi pleacă în 1880. În luna octombrie a anului 1880 se înscrie la Academia de Arte Frumoase din Bruxelles. Neplăcându-i studiile academice abandonează academia şi se formează singur. Acesta ii scrie profesorului sau din Bruxelles , Anthon van Rappard urmatoarele :   „Academia este o amantă care împiedică iubirea adevărată, mai arzătoare şi mai frumoasă, să se trezească în tine. Lasă această amantă şi îndrăgosteşte-te de adevărata dragoste: Natura, sau Realitatea.” Se mută la Haga şi îl frecventează pe faimosul pictor Anton Mauve. În 1881 se duce la părinţi, unde invata sa cante le pian , citeste si picteaza zeci de tablouri.Dupa o perioade de timp se decide ca vrea sa mearga in Paris.Zis si facut. In 26 februarie 1886 Gogh ajunge in Paris. Acolo isi schimba

vineri, 12 august 2011

In vacanta


Vara a sosit,
Vacanţa a venit!
Copiii bucuroşi
Toţi zâmbesc frumos!

Stau la soare, se bronzează
Şi se scaldă-n apa clară.
Cu cireşe se înfruptă
Iar apoi se iau la trântă.

Rebeca Neagoie, cls. a IV-a A

joi, 11 august 2011

Bomba atomica: Hiroshima si Nagasaki


 Bombardamentele atomice de la Hiroshima si Nagasaki au constat din doua atacuri nucleare implicand aruncarea a doua bombe atomice, produse de Statele Unite ale Americii, la sfarsitul celui de-al doilea razboi modial, asupra a doua orase din Japonia, Hiroshima si Nagasaki. La timpul aruncarii celor doua bombe atomice, desi razboiul din Europa se terminase prin capitularea neconditionata a Germaniei, Imperiul Japoniei si Statele Unite ale Americii se aflau inca in stare de razboi. La 6 august 1945 bomba atomica cunoscuta ca "Little Boy" a fost aruncata deasupra orasului Hiroshima, iar trei zile mai tarziu, la 9 august 1945, cea de-a doua bomba atomica, cunoscuta ca "Fat Man", a fost detonata deasupra orașului Nagasaki.
Cele doua arme atomice au fost arme de soc si teroare. Avantajul enorm al acestor arme nu a fost militar ci politic. Din punct de vedere militar, Statele Unite ar fi castigat puțin prin distrugerea a doua orase japoneze. Dar din punct de vedere civil, Japonia avea să piarda mult. Tinta politica a bombelor nu a fost mortii de la Hiroshima, ci supravietuitorii din Tokio. Noutatea adusa de armele nucleare a fost nu distrugerea la scara larga , ci faptul ca armele nucleare comprima distrugerea catastrofica într-o perioada de timp foarte scurta schimba dramatic politica razboiului, motivatiile oamenilor cu putere de decizie si capacitatea de a reflecta în timp ce razboiul se desfășoara.
In urma atacului nuclear de la Nakaseki au murit aprox. 80000 de persoane. Norul ciuperca provocat de explozia celei de-a doua bombe atomice, s-a ridicat la o inaltime de 18 km .
Paul Zegrean, cls. a VII-a A

Orasul japonez Hiroshima a comemorat,la 6 august, 65 de ani de

miercuri, 10 august 2011

Contraste


se dedica Laurei care mi-a zis odata "noi oamenii putem orice"

Aici e contrastul...
ai realizat ce trebuia între negativ şi pozitiv
între tristeţe şi extaz
energie curgătoare printre poli.

Întotdeauna vei găsi în marile tristeţi o frumuseţe aparte
şi în orice fericire beatifică există o tainică tristeţe frumoasă
între ochiul furtunii, unde e linişte şi e doar fiinta ta
şi periferia tumultoasă şi vulcanic rotitoare a ciclonului
există o circulaţie a atenţiei care se numeşte energie
nonvalenta, circulantă între cei doi poli.
fiinţa ta şi egoul tău
femeie – negativ, barbat - pozitiv
viata exultă şi există doar între contrarii şi prin ele,
existenţa e energie nonvalentă în plina curgere de infinituri
dus-întors
zig-zaguri şerpuite ca zborul ameţitor de muscă prin faţa lămpii
Nu ne place să recunoastem, facem o mare eroare
alegem invariabil doar unul dintre poli,
ori centrul furtunii - unde linistea e desavarsita -
acolo salasluieste sufletul, fiinta,
ori alegem polul tumultului şi al expresiei furtunale
situat la periferia tornadei, al expiratiei total descarcatoare şi egotice.

Alegem, iar prin asta creem în existenţă o separaţie inutilă
alegem ori pe Buddha cel linistit si extatic, iluminat,
ori pe Zorba expansivul, dansatorul rebel, ancorat în materialistul “MAI VREAU”.
Echilibrul nascut din parinţii FURTUNĂ si OCHIUL său liniştit
zace in totalitate, în ambivalenţă
e muzica ce se naste din aceasta bipolaritate
extazul tăcut şi strecurat afara din furtună,
mişcarea şi dansul creeat în lniştea ochiului
secretul vieţii care ne sare in ochi, mare cât China antică
este AiCI si ACUM
la o clipire de gene
la o apucătură de dejte
sământă roditoare a umanitaţii ne-a stat la îndemână întotdeauna spre uz
iubeşte înafară dar iubeşte înăuntru
mănăstirile arată frumos chiar şi în interior
aerul circulă înăuntrul nostru prin inspiraţie şi iasă în cascade înspre afară
apa se primeneşte printre pietrele pământului
acumulează minerale necesare ce vor ostoi orice sete omenească
plantele însămânţate în pământul roditor primăvara,
germinează bucurând ochiul omenesc prin creştere şi infloriri mov
dumnezeul pe care-l găsim pe icoane îl simţim şi înauntrul nostru în fiecare celulă,
în fiecare atom
suntem frumoşi împreună
suntem frumoşi prin totalitate.

Mihai Corui

marți, 9 august 2011

Gladiatorii

Numele de gladiator provine de la sabia scurtă – numita gladius – pe care aceştia o foloseau în luptă. Gladiatorii au apărut în Roma în anul 294 I.C., când Marcus şi Decimus Brutus, fiii unui nobil roman (Junius Brutus), dorind să aducă omagii tatălui lor, cu prilejul înmormântării acestuia, au oferit mulţimii, ca spectacol, lupte demonstrative (pe viaţă şi pe moarte) între trei perechi de sclavi înarmaţi.
Gladiatorii erau sclavi instruiţi să lupte pe viaţă şi pe moarte, fie între ei  fie cu animale sălbatice, spre delectarea cetăţenilor romani. Spectacolele se dădeau în circuri şi mai târziu în Colosseum. Învinsul aştepta, cu sabia pregătită, ca publicul sa hotărască decizia morţii sau a vieţii asupra învinsului.


Tipuri de Gladiatori

„Secutor”


Gladiatorul „Secutor” (urmăritor in româna – numele său reiese din tehnica lui de lupta - îşi alerga adversarii prin Arenă). Acesta purta o cască rotundă cu o creastă cu două găuri rotunde pentru ochi. Principalul său

duminică, 7 august 2011

Ocrotiţi pădurea!


 Padurea cu copaci înalţi şi deşi este situată la marginea oraşului, unde la sfârşit de săptămână oamenii merg cu mic cu mare să se recreeze. Pădurea este atât de deasă încât razele strălucitoare ale soarelui nu reuşesc să pătrundă. Din loc în loc se află şi câte o poieniţă, unde animalele sălbatice vin să pască iarba verde şi să se încălzească la căldura soarelui.
În pădure sunt o mulţime de animale: căprioare, iepuri, veveriţe, etc…Cele mai drăguţe sunt veveriţele jucăuşe care sar dintr-o creangă în creangă. Ele sunt micuţe, roşiatice, cu ochii mici şi negri ca de mărgele, au o coadă pufoasă şi sunt tare drăguţe.
Pădurea este veşnic murdară, trebuie s-o păstrăm curată, fără să rupem crengile, fără să tăiem copacii, pentru că, ea, pădurea ne dă oxigenul curat pe care noi, oamenii îl respirăm. De asemenea, pădurea este şi un loc de recreere.
Catalin Moldovan, cls. a VII-a A

sâmbătă, 6 august 2011

Vacanta


A venit vacanţa
Cu trenul din Franţa!
Şi noi am pornit
Învăţatul am oprit.

În grabă am plecat,
La mare-am zburat!
Stăm veseli la soare
Că-i vacanţa mare.


Castele construim
Şi multe scoici găsim.
Cu apa ne luptăm
Să nu ne înecăm.

Daniel Micliuc, cls. a IV-a A

vineri, 5 august 2011

Liniste

Am aflat că liniştea dealurilor nu ar exista fără pieţele aglomerate şi zgomotoase
totul pe lume există în contraste
toate sunt complementare  una cu cealalta
lumina cu întunericul
muzica cu liniştea
iubirea cu frica,
poţi traversa o piaţă aglomerată într-un mod liniştit în interiorul tău
plutind efectiv prin mulţime
energia e în plină curgere,
ea-şi unduieşte tandru dansul în opturi de infinit
ambele capete buclate fac parte din realitate
coexistă,
procesul timpului este miraculoasa dilataţie a lui ACUM,
comprimarea spaţiului în AICI
respiraţie profundă de aer curat.

Liniştea nu e afară, e în interior
nu ai observat cât de linişte e înainte de fiecare furtună?!
am o veste buna
eşti într-o buclă, urmează panta părţii de infinit care te duce undeva în aglomeraţia liniştită
asta pentru că acum eşti în liniştea asurzitoare
las imaginile să trăncănească de la sine
energia lor fluidă a tot ce se întâmplă şi care se numeşte existenţă
se relevă de la sine,
orice efort e inutil căci forţează ce oricum se întâmplă.
Îmi aduc aminte cum poetul Lucian Blaga scria: “e atata liniste în jur încât aud cum se bat de geamuri razele de lună”
E aşa de frumos în solitudine!
clinchete cristaline,
explozii armonice de râu care udă multe pietre când curge
ape repezi ce reflectă în jur penumbre şi străluciri luminoase
transformă hărmălaie în muzică şi ritm
naştere spontană de necunoscut în cunoscut
spontaneitate
surpriză.

Când eram mic
mi-am ales o stea de pe cerul nopţii
simţeam că e acolo doar pentru mine   
am crescut şi am aflat că steaua mă apără,
în fapt
eu SUNT acea stea
am devenit una cu steaua mea
strălucesc şi străluceşte în acelaşi timp
îmi luminez singur paşii mei
şi a altora uneori.
pentru că sunt aşa de tăcute şi de luminoase stelele,
ne înveselesc când le privim fără să scoată un sunet măcar.
Rostesc muzici prin tăcerea lor luminoasă.


Mihai Corui

joi, 4 august 2011

Laslo Camp 2011 - Grecia

Vara lui 2011 este traita la maxim! Timp de 9 zile, 24 de persoane au participat la Laslo Camp 2011, la Nei Pori - Grecia. Marea Egee si Muntele Olimp, baia in apa cristalina si escalada catre casa zeilor s-au impletit armonios. Excursia cu vaporul catre insula Skyathos, sau plimbarea cu bicicletele spre Platamonas au constituit tot atatea motive de bucurie. Nu au lipsit desigur escalele la Marabu Club, locul de distractie din noptile de vara, jocurile pe terasa (Jannis stie:)) , plimbarea cu banana, colacul, parapanta sau skyjet-ul, inimioarele pierdute dupa baietii cei frumosi, Metaxa Party, baia in Cada lui Zeus intr-o apa atat de curata incat puteai sa o bei, sit-ul arheologic de la Dion, privelistea superba spre intreg Golful din Paleos Panteleimonas, cetatea de la Platamon si sedinta foto de acolo...
Si pentru ca tot am ajuns la "sedinta foto", am selectat doar cateva dintre miile de poze, care speram sa va faca placere:


Dragut a fost ca au participat atat elevi de la Scoala 2, cat si fosti elevi, din generatii diferite, incepand cu Gratian, care tocmai a absolvit facultatea, si terminand cu liceenii. Totul pentru ca suntem o mare familie si stim sa ne si distram! Si ar mai fi ceva: felicitarile primite de la ghida noastra pentru "modul exemplar in care v-ati comportat". Pentru ca stim sa fim, in orice situatie, OAMENI!

miercuri, 3 august 2011

Vara...e vacanta!


E vara cea frumoasă
Care ne-a adus pe masă
Numai mere coapte
Şi pere zemoase.

A venit cu ea
Şi vacanţa mea,
Pe care-o aşteptam
Să vină să mă ia.

Dalia Najar, cls. a IV-a A

marți, 2 august 2011

Istoria adevarata?


Şi astăzi se discută în contradictoriu despre originea  şi civilizaţia daco-românilor. Chiar de către istoricii şi cercetătorii  români. Originea pură a strămoşilor noştri este contestată. Însă,  descoperirile arhelogice vin în ajutorul nostru. Paleontologii au stabilit  că omul de Neanderthal a trăit în urmă cu 100.000 de ani, iar cel de la  Creo-Magnon cu circa 35.000. Fratele nostru oltean de la Buciuleşti,  comuna Tetoiu, jud. Vâlcea, pe Valea lui  Grăuceanu are o vechime de 1.900.000-2.000.000 ani!!! Descoperirea îi  aparţine savantului Dardu-Nicolăescu-Plopşor. Cum e posibil?!..
Aşa cum  marile popoare ale lumii s-au format în bazinele hidrografice ale marilor  fluvii şi poporul nostru s-a format în bazinul hidrografic al Dunării.  "Este uimitoare coincidenţa aproape perfectă între teritoriul fostului  regat al Daciei, atestat documentar, de pe vremea lui Burebista şi  conturul bazinului hidrografic al Dunării, de la Viena şi până la vărsarea  în Marea  Neagră. Această coincidenţă confirmă faptul că bazinul hidrografic  al Dunării a fost leagănul de formare şi supravieţuire multimilenară a  poporului pelasgo-traco-geto-daco-valaho-român" (1!).Săpăturile  arheologice făcute sub

luni, 1 august 2011

Conversatie cu o panseluta


       În vacanţa de vară, am fost cu familia la bunici. Bunicii mele i-am dus seminţe de panseluţe, florile mele preferate.
Când le-a văzut, le-a si plantat, iar spre sfârşitul verii, ele au înflorit. Dar dintre toate a fost pentru mine o panseluţă specială! Una care avea toate culorile.
În fiecare zi am stat cu ea şi am povestit. Din două-n doua zile, am udat-o. Ea mi-a spus poveşti, glume şi nişte sfaturi pentru şcoală. Eu i-am povestit despre cum e să poţi merge unde vrei, pentru că ea şi-ar fi dorit să poată să călătorească cu mine.
          Când era vremea să plec, îmi venea să plâng. Nu mă puteam despărţi de panseluţă. Aş lua-o cu mine, dar va muri pe drum. Unele lucruri au locul lor.
Diana Harpa, cls a IV-a B