marți, 6 septembrie 2011

Tabara murelor - Avrig 2011: Copilaria in cea mai pura varianta a ei!


14 nazdravani, insotiti de Mihai Corui si Palosi Tunde(si hraniti de Diana Enache cu multa pricepere) au fost "together" timp de cinci zile, la Avrig, in "Tabara murelor". Nu mica mi-a fost mirarea cand am gasit murele chiar in ochii uneia dintre participante: Iulia, fetita care vorbeste cu fluturii! Pentru ca totul acolo a fost o intoarcere la frumusetea copilariei si la simplitatea convietuirii cu natura. Drumetiile prin locuri umblate doar de jivine, baia "la Bolboaca", "indiguirea" paraului Avrig, dupa munci "sisifice", urcusul la Barcaciu, locul cu cel mai interesant cabanier si cu cei mai blanzi magarusi (Mona a devenit un punct de atractie imediat), siropul proaspat din muguri de brad, linistea noptii instelate, cu luminoasa Cale Lactee aratandu-ne parca drumul, uitat nefiresc de altii, spre ceea ce se numeste fericire...
Sunt doar franturi de clipe magice... Si au trebuit sa trosneasca lemnele de brad in semineu, ca sa aflam cum se mimeaza "flacara" cu ajutorul corpului, sa "gresim" la "telefonul american"( cat haz!) si sa pictam scoarta de copac cu cele mai inspirate flori.Pozele spun totul!
Bucuria vine din lucrurile marunte, iar adevarata fericire se naste din simplitate. 14 copii au realizat acest lucru si m-au umplut de bucurie si pe mine. Iar pentru aceasta tin sa le multumesc! Nu putea fi un final de vacanta mai frumos!