joi, 29 martie 2012

Marea călătorie spre primăvară


S-a dus, în sfârșit, frigul și primăvara își revarsă iar, în valuri, căldura mângâietoare. Mantia de lumină a zilei s-a mărit, iar vălul întunecat al nopții s-a scurtat. Vântul adie ușor, alintând pământul pe umerii căruia s-a așternut deja un covor subțire de verdeață.
Ici-colo, zâna primăverii și-a risipit comoara de smaralde peste ramurile goale ale copacilor, pavoazând scena pentru concertul păsărilor călătoare, întoarse acasă. Mugurașii, dezmierdați de căldura blândă a soarelui, se trezesc la viață.
Întreaga natură e astfel în sărbătoare. Undeva, la o margine de pădure, un ghiocel mic și plăpând și-a înălțat privirea cutezătoare de sub zăpadă. Era alb, mic, dar părea foarte curajos. O rază de soare, singura care pătrundea în colțul acela de natură, așteptând de multe zile venirea ghiocelului, l-a întrebat:
- De unde vii, ghiocelule? Te aștept de mult!
- Vin tare de departe, răspunse ghiocelul, din adâncul pământului, un loc unde e mereu primăvară. A fost un drum lung și anevoios, prin tunele întunecoase și peșteri friguroase. Dar iată-mă întors la suprafața pământului, în lumina soarelui.
- Sunt foarte fericită că ai ajuns cu bine! exclamă raza soarelui.
- Și eu, dar acum sunt tare obosit. Spunând acestea, ghiocelul a și adormit, legănat de vântul călduț.
A doua zi, ghiocelul s-a trezit mângâiat de blândețea unei mâini. Era o fetiță mică și gingașă. Înainte de a-l lua din locul său, fata l-a întrebat:
- Ghiocelule drag, vrei să vii cu mine? Te voi dărui mamei mele și o vom face fericită!
Dându-și seama că marea sa călătorie nu se încheiase încă, ghiocelul a încuviințat, clătinându-și ușor clopoțelul.
Și astfel, floarea a pornit iar la drum, îndeplinindu-și menirea de a vesti noul anotimp și de aduce bucurie în sufletul nostru, al tuturor.
Iată cum, cu mantia plină de lumină, primăvara împarte din pocalul ei tinerețe, voioșie și culoare. De aceea, să ne bucurăm cu toții de ghioceii primiți în dar de la blânda primăvară, gândindu-ne la marea lor călătorie.
Șopterean Vanessa Maria
Clasa a V-a B