duminică, 18 martie 2012

Primavara si... prietenia


        Primavara… primavara, fiica cea mai tanara si mai frumoasa a anului trezeste la viata intrega natura, in fiecare an.
Cata frumusete si cata veselie a adus cu ea! Poarta ciripitul pasarilor, care s-au intors in vechea si neuitata lor tara si acum impodobesc padurile cu trilurile lor minunate, zumzetul albinelor si zborul gandaceilor. Harnicele albine si celelalte insecte lucreaza ziua intreaga.
De sub covorul de frunze moarte de ivesc plapanzii ghiocei, care vor sa invinga si ultimele amintiri ale iernii. Verdele viu al primelor legume si fructele zemoase si colorate ne incanta privirile la tot pasul.
 Randunica cea voioasa, in semn de «bun venit» taie ca o sageata cerul albastru ca floarea de «nu-ma-uita».Zilele se fac mai lungi, mai blande, iar noptile reci se retrag incet, incet...
Dupa cele trei luni de colindat prin lume, zana Primavara se retrage la batranul ei tata : Anul. Ea mereu va veni sa aduca bucurie si linistea intre oameni. Cei rai nu o iubesc deoarece aceasta ii face rabdatori si intelegatori, prieteni cu toata lumea. Iar ei nu vor aceasta. Noi nu trebuie sa facem asa. Mereu sa ne iubim intre noi sa sa avem cat mai multi prieteni, asemenea primaverii care e intampinata de intreaga natura.  
Diana Ghira, cls. a VI-a A