duminică, 11 martie 2012

Debut pe blogul nostru




Recent transferata de la o scoala din Reghin, Briana Moica a fost repede adoptata de colectivul clasei a V-a B si de scoala noastra, unde deviza "Prieteni mereu!" si-a dovedit inca odata viabilitatea. Fire vesela, expansiva, noua noastra colega si-a infrant timiditatea primelor zile si debuteaza astazi pe blogul scolii cu o compunere. Merita sa ii uram "Bun venit! " si la cat mai multe texte frumoase publicate! (I.L.)


O noapte pe o insulă pustie
Eram în vacanță, pe un mic vas de croazieră, în apele liniștite ale Mării Mediterane. Priveam la bolta cerului ce își înșira mărgelele, sub forma unor stele luminoase. Era atâta senin!
Brusc, valurile mării au început să se agite, ridicându-se amenințător asupra micii noastre ambarcațiuni.
Barca, luată de valuri, s-a izbit puternic de țărmul care era în apropiere, scufundându-se cât ai clipi. Cu puțin noroc, agățată de o bucată de lemn, m-am trezit pe nisipul plin de scoici și pietre colțuroase.
Mi-am ridicat privirea în zare în căutarea indiciilor care m-ar fi putut lămuri asupra locului în care mă aflam... Afară se înnopta și locul îmi era străin.
M-am ridicat greoi și am pornit în căutarea unui loc ferit, în care să mă pot adăposti de ploaia rece și de eventualele animale. Nu mică mi-a fost bucuria când am descoperit o grotă uscată sub două stânci unde, cu câteva brațe de iarbă, am reușit să îmi amenajez un loc unde cât de cât să fiu în siguranță și, bineînțeles, să pot dormi. Apoi, am pornit în căutarea eventualelor obiecte aduse de valurile mării și care să îmi poată fi de ajutor pentru a supraviețui pe această insulă aparent liniștită și nelocuită.
Șansa mea a fost să găsesc o ladă compactă în care, am găsit câteva lucruri foarte folositoare. Apoi, cu câteva lemne adunate în grabă, am reușit să fac un foc, la care să mă încălzesc, să-mi usuc hainele și să țin animalele la distanță. Deși zgomotele nopții erau ciudate și înfricoșătoare, am reușit să îmi înving teama, iar într-un final, epuizată, am adormit.
Dimineața, am fost trezită de strigătele oamenilor veniți în ajutor, care m-au găsit și m-au felicitat pentru modul în care m-am descurcat, singură, o noapte pe o insulă pustie…

Briana Moica, clasa a V-a B