sâmbătă, 8 octombrie 2011

Astazi - un fenomen unic în viata*



Jeremie Vauboillon, specialist în cadrul Institutului predictii în Mecanica Cereasca si Calcul Efemeride (IMCCE) din Paris, un declarat ca, la Sibiu, în 8 octombrie va putea fi observat pe cer o nurie, curent de meteori foarte spectaculos.
România este "perfecta" Pentru vizionarea acestui "fenomen unic in viata", spune Jeremie Vauboillon, specialist in predictii, în cadrul IMCCE Paris.
Intre orele 19.00 si 21.00, se va putea observa un curent de meteori numit "Draconide ".
Potrivit acestuia, curentul de meteori, denumit popular "ploaie de stele cazatoare", cuprinde mii de miliarde de particule dintr-o cometa patrund in atmosfera, cu viteza foarte mare.

Ca sa va dau un xemplu, toata lumea stie ca in luna august sunt foarte multe stele cazatoare si toata lumea le poate vedea, fara unmare telescop E foarte usor:.. te duci afara, si  deschizi ochii.  În octombrie, vor fi de doua ori sau chiar de sase ori mai multe stele cazatoare decat in luna august. Este momentul ideal pentru a fi vazute. Daca vreti sa scapati de oras, va duceti in afara, va asezati sau intindeti pe scaun si le veti putea vedea. Va incurajez puternic sa mergeti sa le vedeti ", a declarat Jeremie Vauboillon.


Potrivit acestuia, fenomenul a fost vazut ultima data in 1946, iar inainte de acest an în 1933.


Este foarte rar ,este excepţional si va rog sa nu ratati aceasta ocazie. 

Conferinta de la Sibiu, la care participa si specialistul in predictii astrale, dezbate aspecte ale existentei practică meteorilor, cum ar fi evitarea coliziunilor cu statiile spatiale sau programarea zborurilor spatiale, dar si aspecte stiintifice legat de observarea si studierea acestora.
Potrivit lui Vauboillon, "Draconidele" vor putea fi vazute din intrega Europa, dar si din partea de vest a Asiei, România gaseste  in pozitia perfecta pentru observarea acestui eveniment astral".
*sursa: "Jurnalul National"