vineri, 28 octombrie 2011

O zi in epoca pietrei


        De dimineata, cand ne-am trezit, barbatii din clanul nostru au pornit la vanatoare. Noi stateam in grota si asteptam.Apoi, putin mai tarziu, eu si cu femeia dominanta a clanului am mers sa luam cateva fructe dintr-un copac din apropiere. Ea si-a luat un lemn bine ascutit in varf, pentru a ne apara de un eventual a atac a unui animal salbatic. Din fericire n-am avut probleme cu niciun animal si am mai mancat cateva fructe pana sa vina barbatii. Clanul nostru este alcatuit din:cinci barbati, trei femei, trei baieti, doua fete si un batran de 41 de ani.Fiind intr-o era glaciara, ne-am facut un foc pentru a ne incalzi. Femeile incep sa faca niste haine din blana animalelor vanate de barbati saptamana trecuta. Mai intai au facut una pentru batranul clanului, apoi pentru copii si, la gata, pentru ele.Stateam acolo, cu focul aprins, si asteptam sosirea vanatorilor. Cand se facu seara, au ajuns la grota cu o caprioara si doi iepuri.Am prajit carnea, am impartit-o in mod egal la toata lumea si ne-am indopat bine, dupa care am mers la culcare. A fost o zi ca oricare alta.

Andrei Muth, cls. a V-a B

*******************************************************

            Fiecare nouă zi era identică cu cea precedentă. Mă trezeam, sorbeam câteva guri din fiertura pregătită de soţia mea şi porneam apoi la vânat.                       
          Dornic de o schimbare în peisajul unei zile, mi –am propus să –mi schimb meşteşugul. Am vrut să prind peşte. Am luat o unealtă ascuţită şi-am pornit la râu. Zgomotul apei şi emoţia încercării îmi provocau fiori.
            În apă nu era nici o mişcare. Peştii păreau cuprinşi de un somn adânc, cînd, deodată o arătare ciudată mi-a sărit drept în faţă. Am vrut să-i străpung corpul, însă mi-am rănit grav braţul.
            Am alergat la soţia mea, care era pricepută în tămăduirea rănilor. Tatăl ei fusese un vraci vestit. Cu ajutorul plantelor şi cu iubirea ei jertfitoare, mi-a salvat braţul.
            După o zi grea, dar aventuroasă, îmi revine dorinţa de a o repeta.

Serafim Hancu, cls. a V-a A