miercuri, 5 octombrie 2011

O excursie de neuitat!



30 septembrie si 1 octombrie, zile de neuitat pentru elevii clasei a III-a A care vineri dimineata au pornit in excursie cu gandul sa "escaladeze" Transfagarasanul (cu autocarul, bineinteles!). Ajunsi la Balea Lac, dupa un drum prin de curbe senzationale si peisaje uimitoare, au tremurat de frig in preajma lacului, dar au fost incantati ca au ajuns cu bine in varf. A urmat apoi drumul pana la Barajul Vidraru, un baraj impresionant, si din nou un drum cu multe curbe pana in Curtea de Arges.
Cei 29 de "dracusori", dupa spusele invatatoarei lor Viorica Rusu, a fostei lor educatoare, Renate Vlad (mama Ancai, colega lor) si a sotilor celor doua doamne (care i-au insotit pe copii si i-au supravegheat) au dormit neintorsi pana dimineata, cand, cu forte proaspete au pornit din nou la drum. 
Primul obiectiv Manastirea Curtea de Arges, urmand ca apoi pe Valea Oltului, avand intr-o parte Muntii Fagarasului si in cealalta Muntii Parangului, sa se indrepte spre Manastirea Cozia. Un ultim popas, Cetatea Alba Iulia si apoi indeplinirea unei mari dorinte: o partida de fotbal.
Spre seara, au ajuns cu bine acasa imbogatiti cu multe cunostinte noi de istorie si geografie si la fel de energici ca la plecare!
Gandul cel mare: excursia viitoare!
inst. Viorica Rusu