marți, 4 octombrie 2011

Google plus


Dupa doua tentative esuate de intrare in lumea retelelor de socializare, iata ca Google a anuntat un succes in piata social networking cu noul lor proiect Google Plus. O astfel de platforma sociala era de asteptat din partea celor de la Google, mai ales dupa ce au lansat butonul “+1”, care seamana izbitor de mult ca functionalitate cu butonul “Like” de la Facebook.
Google plus este alcatuit din 5 module principale: Circles, Sparks, Hangouts, Huddle si Instant Upload
+Circles – aduna-ti toti prietenii la un loc

Google Circles reprezinta un fel de grupuri unde iti poti organiza contactele dupa cum se vede in cercuri. Ideea este simpla: iti adaugi persoane intr-un grup prin drag and drop. Apoi poti share-ui ce vrei cu fiecare grup in parte.
Echivalentul acestora l-ar putea reprezenta listele sau grupurile de prieteni de pe Facebook.
+Sparks – descopera informatiile care te intereseaza

Google Sparks iti permite sa
urmaresti anumite subiecte sau topicuri pe care le-ai ales. Fiecare topic va avea un “Spark page” separat, si va contine imagini, videouri si alte lucruri legate de topicul respectiv.
Google Sparks iti afiseaza rezultatele in functie de informatiile obtinute din Google Search (pentru aia mai incuiati la minte: cand dai click pe un link :) ), Google Plus si butonul +1.
+Hangouts – grup video chat
Hangouts ar putea fi una dintre cele mai mari diferente dintre Google Plus si Facebook. Practic, Hangouts reprezinta un grup video chat, unde maxim 10 persoane pot interactiona prin intermediul webcamului.
Un feature interesant il reprezinta faptul ca persoana care vorbeste (sau daca vorbesc mai multi in acelasi timp, ca taranii) ori persoana care vorbeste mai tare,  va aparea in imaginea principala


Google Plus mai are si aplicatii pentru telefoane. Acestea sunt:
+Instant Upload – incarca pozele direct de pe mobil
Dupa cum spune si titlul, pot uploada pozele si videourile direct de pe mobil.
+Huddle – grup chat

Huddle reprezinta un grup-chat, nimic nou. Daca vreti il puteti lua ca un fel de Yahoo! Messenger.
Cam acesta ar fi in linii mari Google Plus. In mai multe detalii nu ma bag, pentru ca nu vreau sa va plictisesc . Lasati un comentariu, spunandu-mi care il preferati si de ce.
Radu Crihalmeanu, cls. a VIII-a B