Excursie - picture slideshow
A inceput clasa a patra, ultimul an cu doamna invatatoare. Si ca sa ne faca o surpriza, dansa ne-a propus sa facem o excursie pe Transfagarasan, una dintre cele mai frumoase zone din tara , unde se poate merge cu masina. Toti ne-am bucurat de propunerea ei.
A sosit ziua mult asteptata. De dimineata afara era un pic innorat , dar mai apoi s-a inseninat. Ne-am intalnit cu totii la locul stabilit si am pornit veseli la drum.
Timpul trecea foarte repede si iata ca am ajuns la Sighisoara. Aici am vizitat vechea cetate medievala , cunoscuta in intreaga lume, am urcat in turnul cu ceas si am vizitat un muzeu. Sighisoara este un oras frumos si intotdeauna am sa revin cu placere.
Am pornit apoi catre urmatoarea destinatie : Transfagarasanul , soseaua care traverseaza Carpatii, facand legatura intre Ardeal si Muntenia. Eram foarte nerabdator sa ajungem. Am fost si anul trecut aici si mi-a placut foarte mult peisajul, muntii, lacul, cascadele intalnite. Aveam emotii. Stiam ca sunt prapastii la marginea drumului. Dupa cateva ore de mers am inceput sa urcam pe Transfagarasan. Fiind foarte frumos, ne-am oprit sa admiram acea priveliste mirifica: Ardealul vazut de sus. Ne-am continuat apoi drumul serpuind pe serpentine. In scurt timp am fost invaluiti de un nor. Era frig si ceata. Am ajuns in varf, langa Lacul Balea. Aici norul in care eram invaluiti se mai ridica din cand in cand lasanda-ne sa vedem frumusetea lacului si a locului, lac in care am aruncat cu monede pentru indeplinirea dorintelor. In scurt timp a trebuit sa pornim din nou la drum . Mai aveam multe lucruri interesante de vazut.
La coborare am vazut Lacul Vidraru si statuia de fier construita in amintirea celor care au murit pentru a face barajul de la lac . Totul era impresionant prin marime.
Catre seara am ajuns la pensiunea unde urma sa innoptam. Toti eram curiosi sa ne vedem camerele. Am mancat si apoi am sarbatorit ziua de nastere a colegei noastre , Dana. A fost frumos.
A doua zi dimineata am pornit din nou la drum. Urma sa vizitam Manastirea Curtea de Arges si Manastirea Cozia.Exista o frumoasa blada “ Balada Mesterului Manole”, care ne spune ca la Manastirea Curtea de Arges un mester pe nume Manole, si-a zidit sotia , sacrificiu fara de care nu se putea construi o asemenea manastire frumoasa. Am ramas impresionat de modul deosebit in care a fost construita manastirea si de frumusetea acesteia. La Manastirea Cozia am vazut mormantul lui Mircea cel Batran.
Catre casa am venit pe Valea Oltului. Era prima mea trecerea prin aceasta vale. A fost frumos, am observat Oltul, mult mai mare decat Muresul, stancile inalte si copacii colorati in culorile toamnei. Cand am ajuns in Sibiu, primul oras in care intri cand vii dinspre Valea Oltului, ne-am oprit sa mancam. Cu forte proaspete am pornit catre casa. Seara am ajuns acasa obosit , dar foarte incantat de excursie.
Mi-a placut in aceasta excursie, mi-a placut peisajul si locurile noi intalnite si mi-a placut sa fiu impreuna cu colegii mei doua zile. As mai merge cu mare placere in asemenea excursii!
Mihai Toncean , cls. a IV-a A
Mihai Toncean , cls. a IV-a A
A in