joi, 22 decembrie 2011

Este iarna iar!


            Ceea ce imi doream, s-a implinit in sfarsit! A venit iarna!
            E anotimpul meu preferat poate si pentru ca m-am nascut in miezul iernii.Iubesc albul zapezii care face totul sa para curat si imaculat ca sufletele noastre de copii. Iubesc tot ce aduce acest anotimp mai ales iubesc Craciunul. Cand vorbesc de Craciun, sufletul meu tresare. De cum cad primii fulgi de nea, gandul, visul, toate ma duc la liniste si caldura ce emana din aceasta Sarbatoare Sfanta a Nasterii Domnului.
            In aceasta dimineata de Ajun priveam afara, pe un ochi de geam si lumina imi parea mai intense si parca ireala. Flori de gheata se asternusera pe fereastra mea. Inchid ochii si deodata, Craiasa Zapezii vine si ma ia in zbor, in sania ei de cristal. Privesc in jur si vad, cum zapada ca un ocean alb si sclipitor se intinde peste tot. Copacii ca niste fantasme si-au imbracat crengile in palton de nea iar carele si-au cusme albe. Un fluturas de argint apare sa ne insoteasca in zborul nostrum pe aripile nevazute ale vantului. Apoi apar tot mai multi ce par sa se joace prinselea prin aer. Roiuri, roiuri de fluturi albi pornesc dansul lor fantastic si apoi cad pe pamant ca niste margaritare. In zari se vad muntii ca niste uriasi adormiti sub omat, iar brazii formeaza coroana vesnic verde printer miile de sclipiri.
            Deodata clinchete de clopotei ma trezesc din visare. Erau copii veseli ce pornisera la colindat.
            Atunci am alergat si eu afara in zapada, sa rad, sa ma joc, sa ma bucur si sa colind mai ales sa nu pierd nici o clipa din magia pe care Zana Iarna o oferea.